U Čelincu mini sajam knjiga

U srijedu, 21. jula u Čelincu će se od 11 do 20 časova održati mini sajam knjiga, u centru grada između spomenika žrtvama fašizma i murala sa motivom zmijanjskog veza.

Na sajmu će se predstaviti "Imprimatur", relativno mlada ali afirmisana izdavačka kuća, udruženje strip autora "Deveta dimenzija", knjižara "Biblioner", antikvarijat "Ramajana" iz Banjaluke, knjižara "Elena" iz Čelinca, svi vrlo dobro poznati široj javnosti. Biće izložen i jedan dio knjiga i časopisa iz izdavačke djelatnosti biblioteke i "Prosvjete".

Osim izdavača i knjižara, na sajmu će se predstaviti i udruženje "Naše sjeme" iz Čelinca, koje će izložiti nešto od stručne literature iz oblasti sjemenarstva i biološkog uzgoja.

Posjetioci će imati priliku da pogledaju (i eventualno kupe) i najnovija izdanja aktuelnih izdavača, ali i stara klasična izdanja izdavača kao što su Matica Srpska, SKZ, Nolit, Svjetlost... Moći će da se vide knjige SKZ iz zadnje decenije 19. vijeka, pa i stari časopisi s početka 19. vijeka, kao i novine i časopisi koji su se kod nas pojavili odmah nakon Drugog svjetskog rata - Brazda, Život, Mladost, Zora....

Biće za svakoga po nešto...

Tagovi: