Redovna skupština vatrogasaca: Gavrić ostao starješina jedinice

Na redovnoj izbornoj sjednici Skupštine čelinačkog Vatrogasnog društva održanoj 2. marta u prostorijama Opštinske uprave, za starješinu vatrogasne jedinice ponovo je izabran Bratislav Gavrić. Predsjednik Skupštine je ostao Dalibor Srdić, a izabrani su i članovi upravnog odbora.

Na sjednici su usvojeni izvještaji o radu jedinice za 2020. i program rada sa finansijskim planom za 2021. godinu.

Gavrić je ovom prilikom rekao da je čelinačka vatrogasna jedinica tokom protekle godine intervenisala ukupno 45 puta, a pored osnovne djelatnosti bili su na raspolaganju lokalnoj zajednici i za druge aktivnosti.

„U prošloj godini smo imali manji broj šumskih požara u odnosu na ranije godine, ali  je istovremeno bio povećan broj intervencija na gašenju požara na objektima. Paralelno tim redovnim aktivnostima, jedinica je učestvovala u provođenju mjera na suzbijanju širenja koronavirusa u našoj lokalnoj zajednici, gdje smo izvjestan period vršili dezinfekciju javnog prostora, ali po potrebi i ostale poslove po nalogu Štaba za vanredne situacije“, istakao je Gavrić i dodao da je u 2020. godini završen i projekat tehničkog opremanja vatrogasne jedinice koji se odnosi na nabavku novog navalnog vozila.

Govoreći o poteškoćama sa kojim se ova jedinica suočava, Gavrić je naglasio da i dalje imaju problem zbog nedovoljnog broja vatrogasaca, što onemogućava dežurstvo u trajanju od 24 časa.

Ipak, prisutni su se složili u stavu da je jedinica i pored navedenih poteškoća uspješno odgovorila postavljenim zadacima, te da će uz podršku lokalne zajednice svoje profesionalno djelovanje nastaviti i u ovoj godini.

Redovnoj skupštini Vatrogasnog društva „Čelinac“ prisustvovali su i načelnik opštine Vlado Gligorić i predsjednik Skupštine opštine Dejan Kurtinović.

Vatrogasno društvo Čelinac osnovano je 2005. godine. U sklopu društva djeluje vatrogasna jedinica koja ima pet zaposlenih.

Tagovi: