Preko sirane “Milanković” do vrijedne poljoprivredne opreme

Realizacijom projekta Evropske unije vrijednosti 209 hiljada KM,  kooperanti sirane „Milanković“  iz Palačkovaca, njih 21, dobili su potrebnu poljoprivrednu mehanizaciju po povoljnim uslovima i uz znatne finsijske uštede.

Oni će naime u finansiranju njima potrebne opreme učestvovati sa samo 25 % dok Evropska unija finansira većinu od  75%.

Eufor biznis Eufor Agri- naziv je projekta Evropske unije koji će ovdašnjim poljoprivrednicima znatno olakšati bavljenje njihovom osnovnom djelatnošću – poljoprivredom.

Ako će jedan  vrijedni poljoprivrednik od ukupne cijene nekog prozvoda, sijačice, laktofriza ili bilo kog dijela njima neophodne poljoprivredne opreme ili mehanizacije platiti tek 25 % ,onda je to za njega velika i neprocjenljiva stvar.

Za ove prostore jedinstvenu ali svakako i dobru stvar svojim kooperantima obezbijedila je sirana Milanković , jedina u RS. Već poznati prnjavorski brend okuplja veliki broj proizvođača a posredstvom projekta EU pojačaće njihovu ionako dobru saradnju, prenosi TV K3.

Javni poziv za pomenuti projakt objavljen je ljetos i Sirana Milanković je konkurisala i prošla. 21 Kooperant aplicirao je za nedostajuću opremu u čijem finansiranju će učestvovti sa 25 % dok Evropska unija finansira većinu od  75%.

Vrijednost projekta je 209 hiljada KM.