Pacijentkinja (32) preminula u roku od 24 sata: Bila zdrava, razvila sliku "bijelih pluća"

Pacijentkinja bolnice u Batajnici (32) preminula je u roku od 24 sata usljed komplikacija koje su nastale kao posljedica zaražavanja virusom korona, rekla je direktorka batajničke Kovid bolnice dr Tatjana Adžić Vukićević.

- Ona se brzo javila ljekaru, bila je zdrava i brzo smještena u poluntezivnu njegu ali joj se situacija toliko pogoršala da je za manje od 24 sata razvila sliku tzv. bijelih pluća - rekla je direktorka za televiziju K1.

Kako je ispričala doktorka, pacijentkinja je razvila sve moguće komplikacije, na kraju i duboku vensku trombozu cijele desne noge.

Direktorka je upozorila građane da i pored pada broja slučajeva situacija nije dobra i da postoji mogućnost da su novi sojevi korona virusa već tu. Ona je istakla da brazilski soj virusa još nije zvanično ušao u Srbiju, ali da po kliničkim slikama koje viđa i koje se komplikuju drugačije nego ranije, može indirektno zaključiti da je ovaj soj virusa stigao i kod nas.

- Ako tog soja ima u Evropi nema šanse da neće biti i kod nas, a pitanje je dana ili sata kada će biti registrovan - smatra dr Adžić Vukićević.

 

Tagovi: