Natalija Todorović i Vlado Danić oduševili čelinačku publiku

U organizaciji Centra za kulturu, fizičku kulturu, obrazovanje i informisanje, u Srednjoškolskom centru u Čelincu je održan koncert klasične i savremene muzike - duet violinistkinje Natalije Todorović i klaviriste Vlade Danića.

Koncert je počeo klasičnim muzičkim putovanjem Mocartovom kompozicijom „Sonate G dur prvim i  drugim stavom“ i nastavlja  italijanskim kompozicijama  Paganinija - čuvenom „Kantiblom“. Publika nije ostala ravnodušna ni na kompoziciju španskog kompozitora Manuala de Falja sa „Prvom, Drugom i Trećom igrom“.
Natalija ni ovaj put nije izostavila svoju kompoziciju „Pastoralu“, kao ni „Poemu“ iz narodne muzike Vlade Miloševića koji je uspio da izrazi etno-zvuk kroz violinu. Ovo romantično veče završeno je izvedbom zanosnih zvuka kompozicije  „Rumunske igre“ mađarskog kompozitora Bartoka i italijanskom kompozicijom  „Čardaš“ od Vitoria Montija.

Natalija Todorović izvodi kompozicije najeminentnijih violinista, a inače je svirala na violini Vlade Miloševića deset godina koja se sada čuva kao eksponat u Muzeju Republike Srpske.

Na koncertu su se strogo poštovale mjere propisane od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Milica Mrđa Kovačević
 

Tagovi: