Muškarac autom sletio u Vrbas

Јedna osoba je teže povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se prošle noći dogodila u kanjonu Tijesno kod Banjaluke.

Muškarac je automobilom sletio u rijeku Vrbas, ali se uspio izvući iz vozila. Međutim, završio je na suprotnoj strani Vrbasa tako da mu policajci koji su izašli na lice mjesta nisu mogli pomoći. Zbog toga su morali intervenisati pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka i članovi Ronilačkog kluba Buk.

"Bila je ovo dramatična akcija spasavanja. Vodostaj Vrbasa je bio izuzetno visok, a struje jake. Uspjeli smo da stignemo do nesrećnog čovjeka koji je čitavo vrijeme dozivao upomoć i bio u svjesnom stanju. Kada smo stigli do njega on je već bio promrzao i u teškom stanju. Prebacili smo ga na drugu stranu Vrbasa gdje mu je ukazana prva pomoć", rekao je Boris Trninić, predsjednik Ronilačkog kluba Buk.

Na licu mjesta, pored vatrogasaca, ronilaca, policije i Hitne pomoći, bili su i članovi Gorske službe spasavanja.

Muškarcu je ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske, a potom je otpušten na kućno liječenje.

"Pacijent A.K. dovezen je sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka jutros u 1.40 časova u Urgentni centar UKC-a Republike Srpske gdje je opserviran i zbrinut, te je kasnije otpušten na kućno liječenje", rečeno je Srni u UKC-u.

Mlađi muškarac iz Banjaluke povrijeđen je noćas u saobraćajnoj nezgodi na putu Banjaluka-Jajce kada je automobilom sletio u Vrbas, a u njegovom spasavanju, osim ronilaca, intervenisali su vatrogasci, policija i ekipa Hitne pomoći.

Tagovi: