Gligorić: Oduševio me aktivizam mladih Čelinčana, podržali smo 18 sjajnih projekata i mirkobiznisa

U velikoj sali Skupštine opštine Čelinac danas je predstavljeno osam projekata i deset mikrobiznisa mladih Čelinčana koji su posredstvom Omladinske banke prošli potrebnu proceduru i dobili zeleno svjetlo za početak realizacije.

Bio je ovo povod i za potpisivanje aneksa memoranduma o saradnji između Fondacije „Mozaik“ i opštine Čelinac, kojim su obezbijeđena dodatna sredstva za podršku projektima i mikrobiznisima mladih sa područja opštine Čelinac.

Načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić rekao je da je zadovoljan činjenicom da je u opštinskoj kasi obezbijeđeno više sredstava za ovu namjenu u odnosu na prvobitni plan, jer, kako kaže, aktivizam mladih mora da prati snažna podrška lokalne zajednice.
„Opština će ovogodišnji krug projekata i mikrobiznisa podržati sa 17.500 KM, dok je učešće fondacije Mozaik oko 20.000 KM“, istakao je Gligorić i dodao da je opredijeljenje lokalne zajednice da upravo kombinovanim načinima i metodama stvara povoljno poslovno okruženje i uslove za nova zapošljavanja.
 

On je naglasio da je vrlo važno i pohvalno to što su mladi zainteresovani i što imaju inicijativu da se samozapošljavaju ili zapošljavaju u svojoj lokalnoj zajednici.

Čestitajući svim dobitnicima, Gligorić je poželio da  svoje originalne ideje pretvore u društveno korisne i uspješne poslovne priče, ali i da ih razvijaju i unapređuju.
Svoje zadovoljstvo na ovom događaju nije skrivao ni direktor programa Omladinske banke i predstavnik fondacije „Mozaik“ Željko Pauković, ističući da je ponosan zbog činjenice da od 51 opštine učesnice u programu, opština Čelinac nosi epitet najbolje.

On je podsjetio da je Omladinska banka Čelinac imala otvoren poziv od 15. februara do 9. marta, te da je nakon procesa mentorisanja, selekcije i glasanja u zajednici odobreno osam projekata i deset mikrobiznisa.

Manifestaciji su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Čelinac Dejan Kurtinović, zamjenik načelnika Milijana Topić, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaviša Blaženović i predstavnici Omladinske banke Čelinac.

Odobreni projekti: Teren za odbojku, Nadstrešnica za odmor, Gradsko kupalište „Zelenac“, Teretana na otvorenom, Život u pokretu, Folklor je u trendu, Izletište za mlade, Seosko izletište „Ukrina“
Odobreni mikorbiznisi: Namještaj po mjeri „GM“, Frizerski salon „Nataša“, Brico Barbershop, DS namještaj, Mini-farma „Sretna koza“, Gastrobar „Duša“, CNC Mill, Autopraona „VIP“, Luxe Beauty Studio, Online Butique

 

 

Tagovi: