Čelinac: Do sada vakcinisano 414 osoba

U Domu zdravlja danas je revakcinisano  još 60 lica vakcinom Sputnjik V, u ponedeljak je revakcinacija još 60 lica.

"Do sada je u našoj ustanovi vakcinisano 414 osoba, a revakcinisano 75. Svi stanovnici koji su vakcinisani prvom dozom imaju svoju drugu dozu na koju ih pozivaju iz nadležnog tima porodične medicine. Apelujemo na strpljenje i razumijevanje za rad u našim službama. U cilju zaposlenih Doma zdravlja je što prijašnja vakcinacija svih prijavljenih lica jer na taj način ubrzavamo proces sticanja kolektivnog imuniteta", navode u Domu zdravlja.

Trenutno je na području naše opštine prijavljeno je 1377 lica preko 65 godina.  U posljednje tri sedmice primjetan je pad u broju pozitivnih na sedmičnom nivou. Prve sedmice mjeseca 56, druge 39, a treće za sada je 23 lica pozitivna na virus Korona. Primjetan je pad u broju pozitivnih na sedmičnom nivou što jeste rezultat mjera koje je izrekao krizni štab u prethodnom periodu, te masovna vakcinacija u Republici Srpskoj koju linearno prati i naša ustanova. 

"U toku sedmice u Domu zdravlja testirali smo 29 lica "PCR" metodom na virus Korona. Trenutno je pozitivno 69 lica od kojih je 46 na kućnom liječenju, a 23 hospitalizovano.  Poštujući propisane mjere, masovnom vakcinacijom, strpljenjem i solidarnošću sa zdravstvenim radnicima vjerujemo da zajedno možemo pobjediti korona virus", kažu u Domu zdravlja.