Odigrana predstava "Presuda: Tiha likvidacija"

U okviru četvrtog Festivala omladinskih pozorišta "Varoš fest" u Kotor Varoši je odigrana predstava "Presuda: Tiha likvidacija" autora Seada Đulića.

Doajen mostarskog teatra Sead Đulić u ovom autorskom projektu sam na sceni sa svojih 50 kutija od cipela, uredno složenih i označenih brojevima, govori publici kako se nikada ne treba predati.

"Nakon majčine smrti pospremao sam stvari i u kutijama za cipele pronašao sam važne dokumente i neke fotografije koje nisu bile spremljene u album. U tim kutijama kriju se emotivni trenuci, od prve ljubavi i krađe jedne ruže 1965. do danas, odnosno 50 mojih godina koje nudim publici", rekao je sinoć Đulić.

On kaže da je njegovo pripovijedanje poput ispovijesti života, ali i vremena koje je trebalo dostojno preživjeti, ne gubeći, uprkos svim nevoljama, moralnu vertikalu i ljudskost.

Četvrti "Varoš fest" zatvoriće večeras Mješoviti ansambl BiH predstavom "Mit o crnoj kraljici", koja je pripremana tokom radionica koje su se odvijale paralelno sa festivalom.

Tagovi: