Stanje na putevima: Moguća poledica u višim predjelima i preko prevoja

Saobraćaj se jutros odvija nesmetano na svim važnijim putnim pravcima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, ali je u višim predjelima i preko prevoja moguće formiranje poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Sitni odroni mogući su na putevima Banjaluka-Crna rijeka-Jajce, Karanovac-Kneževo-Turbe, Višegrad-Ustiprača i Foča-Sarajevo.

Dionice na kojima se izvode radovi propisno su označene dodatnom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Banjaluka /pijaca/-Banjaluka /Repbrovac/, Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor zbog izgradnje sistema naplate putarine na petlji Mahovljani izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje male hidroelektrane "Glavica" na rijeci Plivi izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Baraći-Šipovo. Predviđeno je da radovi traju do 1. novembra.

Izmjene saobraćaja i dalje su aktuelne na magistralnom putu od Klašnica prema Prnjavoru zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, kao i na ulazu u Banjaluku iz pravca Klašnica gdje je u toku uklanjanje naplatnih kućica.

Zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na putnim pravcima Bratunac tri-Drinjača, na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Radovi su aktuelni na magistralnim putnim pravcima od Rebrovca prema Čelincu, Čelinac-Kotor Varoš, Karanovac-Mitrovići-Kneževo, te na regionalnim putevima Bratunac-Skelani, Bratunac-Drinjača, Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-Prisika /granica Republike Srpske/.