Istraživanje: Dodik veći patriota od Ivanića ali je vlastoljubiv

Milorad Dodik je veći patriota od Mladena Ivanića, ali je Dodik više vlastoljubiv nego Ivanić.
 

Ovo je pokazalo istraživanje agencije PRIME Communications “Kako građani Republike Srpske opažaju pojedine političare”.

Ukupno 16,7 odsto građana smatra da je Ivanić pošten, dok 12,2 odsto njih to misli za Dodika. Za 22,9 odsto ispitanih građana Ivanić je prevrtljiv, dok to isto za Dodika tvrdi 16,8 odsto.

Prema mišljenju stanovnika Republike Srpske, odlučnost je izraženija kod Dodika (29,5 odsto), nego kod Ivanića (16,1 odsto). Svaki treći stanovnik Republike Srpske smatra da je Dodik moćan, dok za Ivanića to misli 6,7 odsto građana.

Dodik je nadmen – smatra 17,4 odsto ispitanih građana Republike Srpske, dok Ivanića tako opaža njih 6,9 odsto. Da je Mladen Ivanić bezidejan smatra 16,4 odsto stanovnika Republike Srpske, dok to isto za Dodika misli 6,6 odsto stanovnika, prenosi Srpskainfo.

U istraživanju je učestvovalo 1.000 ispitanika, a primijenjena je tehnika usmenog intervjua, na osnovu unaprijed pripremljenog upitnika.

Populacija reprezentovana istraživanjem je definisana kao opšta populacija Republike Srpske, starija od 18 godina. Primijenjen je više-etapni stratifikovani slučajni uzorak, moguća greška + – tri odsto.

Istraživanje je sprovedeno u prvoj polovini septembra 2018. godine za potrebe internet portala Frontal.