Iskrenost na izborima: Ja ću krasti, ali ću dati i vama

Kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona ispred Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine ZDK Evelin Bitić javnosti se obratio s porukom da se kandidovao kako bi zaradio novac jer je to najbolji način da se zaradi.

Bitić je u svom obraćanju javnosti preko svog zvaničnog Facebook profila napisao post u kojem je “otvorio dušu” pa vjerovatno napisao ono što je cilj svakog političara.

- Odlučio sam se kandidirati na ovim izborima zato što želim da zaradim novac, nezaposlen sam i to je u ovo vrijeme i na ovim prostorima najbolji način da se zaradi, dakle da se bavim politikom i da tom prilikom zaradim novac. Iskreno vam kažem moj lični interes je na prvom mjestu, pa onda od vas ljudi. Ja ću krasti, ali ću dati i vama, dakle mora biti neka lova za mene ali će biti i za ostalu raju. Ovi to sad ne rade tako, nego rade samo u svoju korist. Suština je ako uzimate za sebe vi morate dati i narodu da bi vas narod volio, a vidite kakva je sad kriza u državi, neko krade ali ne daje narodu i onda je narod bijesan - navodi on, prenosi Klix.

Mnogi su njegov potez ocijenili kao poštenim obraćanjem javnosti, dok drugima izgleda kao satirični sadržaj.

U izjavi za Klix.ba Bitić je pojasnio zbog čega se na taj način obratio bh. glasačima.

- Čin kandidature na ovim izborima nije neozbiljna stvar tako da ovo 'neozbiljno' pada u vodu odmah. Ko me shvatio, shvatio me. Ko nije, žao mi je što nije. Objave su većim dijelom satiričnog sadržaja kako bi skrenuo pažnju i rekao ono što politčari nikada neće reći u svojoj kampanji, tiču se političke situacije u našoj državi i načina rada sadašnjih političara kojima ovakve stvari prolaze već punih 25 godina, jedno pričaju tokom kampanje, a drugo na djelu. Tako da sam se ja odlučio za obrnutu varijantu kampanje - kazao je Bitić te nastavio:
- Zaista sam zaprepašten pojedinim kandidatima na ovim izborima, do koje mjere je njihova svijest odvojena od stvarnoga života. Oni kao da ne žive u BIH, već doslovno na Marsu. Moj cilj nije nametati neki pogled nego prvenstveno ljude natjerati na razmišljanje i samostalno zaključivanje, a drugim strankama i kandidatima je cilj obratan. Oni žele da budete lutke na daljinski upravljač, da se bez rasprave pokoravate svemu što vam kažu - navodi.
Kreativnost kandidata za glas više očito neće stati do 7. oktobra kada će bh. javnost donijeti konačni sud o svojoj budućnosti.

Tagovi: