Čelinac: Načelnik sa prvačićima povodom početka nove školske godine

Za 1235 učenika čelinačkih osnovnih škola i 254 učenika Srednje škole „Čelinac“ danas je počela nova školska godina.

Nova znanja, nove obaveze, stari i novi drugari, nastavnici i učiteljice čekaju sve đake, pa i one najmlađe, koji su u pratnji svojih roditelja po prvi put sjeli u školske klupe.

Oni su svoju radost danas podijelili i sa rukovodstvom lokalne zajednice, koje već tradicionalno na ovaj dan dolazi da im poželi srećan početak škole i tom prilikom uruči simbolične poklone, navode u Opštini.
Sa prvačićima u centralnoj školi „Miloš Dujić“ družio se načelnik opštine Momčilo Zeljković. Njihove vršnjake u Jošavki posjetio je predsjednik Skupštine opštine Dejan Kurtinović, koji je takođe obišao i Srednju školu dok se sa drugarima u Staroj Dubravi družio načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Vitomir Kuzmanović.

Osnovnu školu „Miloš Dujić“ ove školske godine pohađaće 770 učenika, od čega 97 prvačića.

Osnovnu školu „Mladen Stojanović“ pohađaće 285 učenika, od čega 33 prvačića, dok će Osnovnu školu „Novak Pivašević“ pohađati 180 učenika, od čega 17 prvačića.
U školskoj 2017/18. godini u Srednjoj školi „Čelinac“ upisano je 254 učenika, od čega je u prve razrede upisano 89 učenika.