ORK Čelinac učestvuje na rukometnom Memorijalnom turniru u Tešnju

Rukometaši ORK Čelinac u subotu nastupaju na rukometnom Memorijalnom turniru u Tešnju, gdje će ujedno biti obilježen jubilarni šezdeseti rođendan tešanjskog rukometa i kluba RK Bosna TS.

Rukometašima ORK Čelinac je pripala čast da otvore turnir u duelu protiv dobojskog velikana RK Sloga Doboj i time uveličaju ovaj jubilej. Obzirom da je trener ORK Čelinac dijete Sloge i prošao je kompletnu školu rukometa RK Sloga to daje još veću emociju na ovaj meč i svakako će klub dati sve od sebe da se još bolje pozicionira u rukometnom društvu. 

 - Sloga je moj klub i tu sam učio prve korake, tu sam osvajao prve medalje. Napomenuo bih da je i Sloga prije nekoliko dana proslavila svoj 60 rođendan i izuzetno mi je drago da će moja djeca da odmjere snage sa ovim velikanom. Posebno me raduje što imamo veliki broj talentovanih igrača koji će možda skrenuti pažnju na sebe i u budućnosti i ponijeti dres bivšeg prvaka države i finaliste Evropskog kupa pobjednika kupova. Ovim putem želim da čestitam šezdeseti rođendan i domaćinu Bosni TS i mojoj Slogi, - rekao je vidno uzbuđeni trener Nebojša Starčević.

ORK Čelinac takođe želi da čestita 60 godina rada i domaćinu RK Bosna TS Tešanj i RK Sloga Doboj.

M. L.