Psiho test: Saznajte seksualni profil vaše ličnosti

Postoje različiti oblici seksualnog izražavanja, ali uglavnom nedovoljno poznajemo svoje sklonosti. U čemu grešimo i šta nas zaista čini zadovoljnom osobom? Testirajte svoje afinitete i sklonosti.

Odgovarajte redom na postavljena pitanja, tako što ćete odabrati jedan od dva ponuđena odgovora, koji Vas dalje vodi ka sledećem pitanju. Na kraju, na osnovu rezultata testa pronađite svoj seksualni profil ličnosti.

 

PITANJA:

1. Kada se nalazite u prilici da čujete, pročitate ili saznate nešto novo o ljubavi ili seksu, da li ste zainteresovani za sadržaje iz tih oblasti?

DA � idite na pitanje br. 2
NE � idite na pitanje br. 7

2. Kada se u vašem društvu razgovara o seksualnim temama, vi se povlačite iz takvih situacija. Smatrate da nije pametno javno govoriti o svom intimnom životu.

DA � idite na pitanje br. 8
NE � idite na pitanje br. 3

3. Uvijek kada idete na ljubavni sastanak, na sebi nosite lijepo i odabrano intimno rublje.

DA � idite na pitanje br. 4
NE � idite na pitanje br. 10

4. Postoje porodice u kojima postoje različite seksualne nekonvencionalnosti, npr. svi u kući slobodno šetaju bez odjeće (nagi), bez imalo stida otkrivaju i intimne dijelove svog tijela. Vi smatrate da je takav oblik ponašanja potpuno neprikladan.

DA � idite na pitanje br. 11
NE � idite na pitanje br. 5

5. Trenutno nemate ljubavnu vezu i dobro se osjećate. Nalazite se u prilici da se slobodno zabavljate ili da koketirate.

DA � idite na pitanje br. 6
NE � idite na pitanje br. 16

6. Djevojke ili žene koje ćesto mijenjaju partnere, smatrate da sa pravom nazivaju „lakim ženama”.

DA � idite na pitanje br. 7
NE � idite na pitanje br. 17

7. Kada sanjate voljenu osobu ili nekog ko vas privlači, zamišljate vruće ljubavne scene i na uzbudljivim mjestima.

DA � idite na pitanje br. 13
NE � idite na pitanje br. 12

8. Kada idete u bioskop, najčesće birate zabavne, komične ili lake filmove. Dosadni su vam filmovi koji se bave ozbiljnim životnim temama.

DA � idite na pitanje br. 9
NE � idite na pitanje br. 12

9. Vjernost je izuzetno važna u zajedničkom životu. Ali, svom partneru, ipak biste mogli da oprostite jednu ljubavnu aferu ili prevaru.

DA � idite na pitanje br. 20
NE � idite na pitanje br. 13

10. Dobar seksualni život, mogu da imaju samo partneri koji se zaista vole.

DA � idite na pitanje br. 9
NE � idite na pitanje br. 14

11. Smeta vam što se toliko često govori ili piše o raznim seksualnim temama, kao da na svetu nema važnijih stvari i problema.

DA � idite na pitanje br. 10
NE � idite na pitanje br. 18

12. Mislite da su razni oblici seksualnog samozadovoljavanja nepotrebni. Samo seksualno ugrožene osobe se zadovoljavaju na takav način.

DA � idite na pitanje br. 18
NE � idite na pitanje br. 21

13. Poznato vam je sve što je potrebno o kontracepciji. Želite unapred da budete dobro pripremljeni i za takvu mogućnost.

DA � idite na pitanje br. 14
NE � idite na pitanje br. 19

14. Oduvek ste znali, da ćete se jednog dana vjenčati i formirati svoju porodicu.

DA � idite na pitanje br. 26
NE � idite na pitanje br. 15

15. Kada se pogledate u ogledalo, zadovoljni ste svojim tijelom.

DA � idite na pitanje br. 16
NE � idite na pitanje br. 21

16. Kada prolazite pored seksi-šopova, ne možete da odolite i morate da zavirite u izlog.

DA � idite na pitanje br. 23
NE � idite na pitanje br. 18

17. Istraživanja pokazuju, da svaki peti muškarac u prosjeku, samo površno poznaje devojku/ženu sa kojom je izgubio „nevinost”, to vam zvuči nezamislivo.

DA � idite na pitanje br. 22
NE � idite na pitanje br. 23

18. Ako u nekoj ljubavnoj vezi seks nije zadovoljavajući, obavezno se treba razići. Takav par nikada ne može da bude srećan.

DA � idite na pitanje br. 25
NE � idite na pitanje br. 24

19. Kada se nalazite na nekoj žurci ili sedeljci, ako se ugase svetla i parovi počnu da se maze u mraku, vi odlazite sa takvog mesta.

DA � idite na pitanje br. 24
NE � idite na pitanje br. 27

20. Osobe iz javnog života, zvijezde, koje pokazuju svaki djelić svoga tijela deluju smiješno, a ne seksi.

DA � idite na pitanje br. 25
NE � idite na pitanje br. 26

21. Za vas je proljeće najljepše godišnje doba. Tada se nalazite u najlepšem raspoloženju za ljubav i zaljubljivanje.

DA � idite na pitanje br. 28
NE � idite na pitanje br. 29

22. Seksi igračice, lizanje šlaga sa partnerovog tijela, vezivanje očiju i slično, za vas predstavlja smešne oblike ponašanja.

DA � idite na pitanje br. 30
NE � idite na pitanje br. 27

23. Za vas je zadovoljavanje seksualnih potreba u životu podjednako važno, kao što je uzimanje hrane ili vode.

DA � idite na pitanje br. 29

NE � idite na pitanje br. 26

24. Prema statističkim istraživanjima, ponovo sve veći broj mladih osoba, čeka na seksualne odnose do braka. Smatrate da je to dobro?

DA � idite na pitanje br. 31
NE � idite na pitanje br. 26

25. Većina mladih osoba koje su navršile 17 godina, već su izgubili nevinost. Vi smatrate, da je to pretjerano.

DA � idite na SANJARA
NE � idite na pitanje br. 26

26. Oduvijek ste otvoreno razgovarali sa svojim roditeljima i o raznim seksualnim temama.

DA � idite na pitanje br. 27
NE � idite na NEODLUČAN

27. Postojalo je dosta raznih situacija, kada ste se postidjeli zbog svojih seksaulnih maštarija.

DA � idite na NEODLUČAN
NE � idite na pitanje br. 28

28. Ponekad se nalazite u pojačanom ili skoro paničnom strahu, da ćete u svom životu ili u ljubavi propustiti nešto veoma važno. Tada se osećate rezignirano i čeznete za uzbudljivim seksualnim avanturama.

DA � idite na pitanje br. 29
NE � idite na pitanje br. 32

29. Izgovoriti „volim te”, za vas ne predstavlja nikakav problem, čak i kada to ne mislite.

DA � idite na NEODLUČAN
NE � idite na AKTIVAN UČESNIK

30. Izuzetno Vam je važno, da vas partner sa vam bude srećan(a), podjednako kao što ste i vi sa njim (njom).

DA � idite na SANJARA
NE � idite na ZAVISAN OD SEKSA

31. Kada se nalazite u velikim ljubavnim problemima, najbrže vas oraspoloži situacija novog flerta ili neka ljubavna avantura.

DA � idite na ZAVISAN OD SEKSA
NE � idite na SANJARA

32. Romantika je za vas izuzetno važna. Možete u potpunosti da se opustite i da se nežno mazite sa svojim partnerom, tek kada vam odgovara atmosfera.

DA � idite na AKTIVAN UČESNIK
NE � idite na NEODLUČAN

33. Prve svoje poljupce i intimno maženje, doživjeli ste sa nekim do koga vam je bilo izuzetno stalo.

DA � idite na AKTIVAN UČESNIK
NE � idite na ZAVISAN OD SEKSA

 

ODGOVORI I REZULTATI TESTA:

SANJAR

Vi uživate u nježnim nagovještajima ljubavnog zavođenja i osvajanja, prijaju vam nježni dodiri, držanje za ruku, poneki poljubac na početku poznanstva i veze. Kada neko od vas očekuje slobodno seksualno izražavanje i intimni odnos na počektu poznanstva, to vas automatski udaljava od takve osobe. Pali se vaša „crvena lampica” za bijeg od takve osobe. Za vas je potrebno vreme upoznavanja i prilagođavanja, ne možete sa nekim odmah da bude bliski u seksualnom odnosu. Voli da maštate o različitim situacijama upoznavanja na nobičnim mjestima, romantičnim susretima, ljubavnom osvajanju i o seksualnim odnosima. Potrudite se da druga strana shvati i poštuje vaše potrebe, nemojte dozvoliti da vas neko prisiljava na situacije u kojima se ne osećate slobodno ili prijatno. Ljudi imaju različite potrebe i na različite načine zadovoljavaju svoju seksualnu prirodu, tako je i sa vama.

NEODLUČAN

Vama je najteži početak poznanstva ili odnosa, najčešće djelujete nedolučno i ne znate tačno šta želite. Pomisao na strast, takođe vas najčešće čini vrlo nesigurnom osobom ili vas čak, odbija. Takvo psihološko stanje nije čudno. Vjerovatno da ćete biti mnogo odlučniji u svojim stavovima, tek kada zaista budete sigurni u ono što želite ili osjećate. Moguće je da ste svoje ljubavno i seksualno iskustvo, najviše sticali zbog svoje prirodne radoznalosti i želje za saznanjem, a manje zato što vam je zaista bilo stalo do tih osoba. Naravno, sve je u životu i vrlo poučno. Važno je, da ne žalite za nekim situacijama ili da se ne doživljavate traumatično neka seksualna iskustva. Vremenom treba da formirate svoje seksualne afinitete, bolje kriterijume i iskustvene stavove. Naučite da, pre nego što zakoračite u novu ljubavnu vezu ili avanturu, više osluškujte svoj unutrašnji glas. Pratite svoja osjećanja.

AKTIVAN UČESNIK

Za vaš seksualni aspekti, zaista imaju veoma važnu ulogu u vašem životu. Pri tome, veoma odgovorno i savesno postavljate različite kriterijume ili granice u svom seksualnom ponašanju. Jasno vam je da kada nekog poljubite i pomazite, ili kada sa nakim imate seksualni odnos, to ne mora samo vas da usreći. Stalo vam je da zadovoljite svoje seksaulne potrebe, ali svjesni ste i odgovornosti prema partneru sa kojim se nalazite u ljubavnoj vezi. Obično ne ulazite u neke nepromišljene ljubavne avanture. Trudite se, da pri izboru novog ljubavnog partnera uskladite svoj razum i osjećanja. To je zaista mudro ponašanje, jer na takav način imate najviše izgleda da doživite mnogo radosti i sreće u ljubavnom životu, kao i da u potpunosti uživate u seksualnim odnosima. Stalo vam je da ostvarite razvnotežu u ljubavnom odnosu.

ZAVISAN OD SEKSA

Vaš odnos prema seksu, u slobodnom žargonu može da se okarakteriše i kao „odnos prema sportu”. Stalo vam je da se afirmisete kao „savršeni ljubavnik(ca)” i najčešće od svog partnera očekujete raznovrsna zadovoljstva ili vrhunska uzbuđenja. Povremeno imate sklonost da rangirate svoje seksualne partnere na različite načine: po kriterijumu uspješnosti, sklonostima, ponašanju, zadovoljstvu i sl. „Leteti sa cvijeta na cvijet”, nikada ne može da vas afirmiše u potpunosti. Na žalost, previđate neke izuzetno važne faktore u zajedničkom odnosu kao što su: povjerenje, osjećanje bliskosti i vjernost ili odanost. Zadovoljstvo koje pruža seksualni odnos zavisi od obostrane bliskosti i prepuštanja. Ne možete upoznati potpuni vrhunac ili savršenstvo u ljubavno-sekusalnom odnosu, do god se u potpunosti ne prepustite svom partneru i ne izgradite zajednički odnos povjerenja.

Tagovi: