Kotor Varoš: Dobro utrošili donaciju za gradnju ambulante, pa od donatora na poklon dobili nova kola hitne pomoći

Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš dobio je najsavremenije sanitetsko vozilo kao poklon Fondacije “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana za dobro realizovan projekat izgradnje nove zgrade u krugu ove zdravstvene ustanove.

U novom bloku Doma zdravlja koji je sagrađen zahvaljujući donaciji ove fondacije vrijednoj više od milion KM biće smješteni Hitna pomoć i ambulante porodične medicine.

- Ovo je veliki poklon ne samo Domu zdravlja, nego građanima Kotor Varoša od prijatelja iz Azerbejdžana. Vozilo je tek sišlo sa proizvodnih traka iz fabrike “Mercedes” i koštaće sa obavezama oko 250.000 KM. Vozilo ima svu potrebnu opremu koja je neophodna Hitnoj pomoći. Riječ je o najsavremenijem sanitetskom vozilu u okruženju i prvo je ovakvo uvezeno u BiH - rekao je direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš Vladimir Bibić i dodao da je ovim u potpunosti obnovljen vozni park.

Donacija Fondacije “Hajdar Alijev” za izgradnju i opremanje nove zgrade i nabavku novog sanitetskog vozila dostigla je vrijednost od oko 1,5 miliona KM. Novi objekat je u potpunosti završen i funkcionalno opremljen u skladu sa najvišim standardima u zdravstvu. Preostalo je da bude svečano otvoren i stavljen u upotrebu.