Policija provjerava radnika banjalučkog vrtića zbog pedofilije

"Roditelji uopšteno, pogotovo mališana, dobro obratite pažnju na sutrašnju objavu. Dok se nadležni obaveštavaju, ostavićemo jednu sliku u komentaru", napisali su sinoć članovi grupe Borba protiv pedofilije na svojoj Fejsbuk stranici.

U komentarima slika u kojoj se vidi da su "ulovili" osobu iz Bosne i Hercegovine, koja radi u vrtiću, prenosi Radio Sarajevo.

Danas u 12 sati objavili su identitet, fotografije i prepisku za koju tvrde da je odgovorna osoba N. P. koja ima 26 godina i radi u jednom privatnom banjalučkom vrtiću.

Profil je u međuvremenu izbrisan.

Iz prepiske se da zaključiti da razgovor s članom grupe Borba protiv pedofilije započinje N. P., misleći da razgovara s 13-godišnjom djevojčicom. U njihovoj objavi možete vidjeti kako je razgovor tekao, a muškarac nije prestao ni kad je saznao da "djevojčica" ima 13 godina.

"Sad te ja čuvam...svemu ću te naučiti", jedna je od poruka, pa onda ima i:

"Jesi imala momka kad" ili

"Jesu te zanimali kad muško ženski odnosi."

Sve je kulminiralo užasom kad je tražio da vidi fotku onog "što se krije ispod gaćica".

- U toku prepiske je poslao dvije svoje trenutne slike uzastopno, tako da nema dileme. S identifikacijom lica nema neozbiljnosti - istakli su u grupi Borba protiv pedofilije za "Nezavisne" i dodali da su slučaj prijavili nadležnim organima.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je privatni vrtić u kojem muškarac radi, predstavili su se i kazali o čemu žele razgovarati, nakon čega im je odgovoreno da će razgovarati s direktoricom. Nakon nekoliko sekundi, slušalica je spuštena i ponovno su se javili tek nakon nekoliko minuta i ženska osoba iz vrtića je prokomentarisala da je to namješteno.

- Sve je to namještaljka, eto tako – rekao je ženski glas s druge strane žice.

Iz vrtića je naknado izdato sljedeće saopštenje:

- Poštovani roditelji, učitelj N. P. je radio kod nas godinu dana, nikad nije bilo primjedbe na rad istog. Politika naše firme je takva da nikad jedna osoba ne bude sama u grupi sa djecom, baš zbog pomenutih situacija. Mi smo bili dužni da obavijestimo nadležne organe i prijavimo slučaj. Utvrdili smo da u vrtiću nije bilo kriminalnih radnji. Roditelji vaspitanika mogu da budu mirni. Za ostale radnje (prepiske na internetu) vršiće se istraga i utvrditi šta je od svega istina. Do tada Vas molimo da izuzmete svoj sud bez osnova – napisano je u saopštenju.

Kako prenosi portal Radio Sarajevo, članovi grupe Borba protiv pedofilije cijeli su slučaj prijavili Policijskoj upravi Banja Luka, te su sve poslali i visokopozicioniranom službeniku ove Uprave.

Marija Markanović,portparol PU Banja Luka, za Radio Sarajevo je kazala kako se navodi intenzivno istražuju te će policija poduzeti sve neophodne mjere u skladu sa zakonom.

Vezana vijest - Borba protiv pedofilije na FB