Novi detalji tragedije u Banjaluci: Stradali radnici iz Čelinca

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci potvrdilo je da su u tragediji u banjalučkom naselju Novi Borik nastradali radnici firme “Led projekt” Ž. K. (52) i D. T. (57), obojica iz Čelinca.

Portparol tužilaštva Maja Đaković Vidović kaže da je uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni tužilac Zorica Baroš, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka, uz prisustvo inspektora zaštite na radu i specijaliste sudske medicine Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske.

– Dežurni tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja a naložen je i spoljni pregled tijela smrtno nastradalih radnika koji će biti obavljen u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske – saopštila je Đaković Vidović.

Kako javlja reporter SrpskaCafe-a sa lica mjesta u ulici Veljka Mlađenovića u Novom Boriku, dvojica radnika ove firme pali su sa 15 metara visine i stradali na licu mjesta. Sve se dogodilo danas oko 11 časova. Oni su stojeći na daskama izvlačili građu sa posljednjeg sprata. Na koji način se daska odvojila i da li je pukla, biće naknadno utvrđeno.

Na licu mjesta je trenutno tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Zorica Baroš. Uviđaju prisustvuje i dr Milan Srdić iz Zavoda za sudsku medicinu RS, kao i više inspektora MUP-a RS.

Ostali radnici koji su bili na gradilištu u vrijeme nesreće su u šoku i nisu mogli da razgovaraju.

Navodno, obojica su stradali prilikom pada sa skele. Gradilište se nalazi u Ulici Veljka Mlađenovića.

Tagovi: