Za nepovjerovati: Iz usta ukrali zubnu protezu

Maskirani razbojnici provalili su u kuću u Baštri, koja se nalazi na entitetskoj granici kod Bosanske Krupe u kojoj su pretukli i opljačkali dvoje staraca i ukrali im novac i zlatni nakit, dok su iz usta jedne žrtve iščupali zubnu protezu sa dva zlatna zuba!

Brutalno razbojništvo dogodilo se u četvrtak u ranim jutarnjim časovima i tom prilikom teško je povređen vlasnik kuće Miloš Tatić (74), dok je njegova sestra Mira Dabić (68) zadobila lakše povrede. Nakon pohoda razbojnika dvoje staraca u pomoć je pozvalo komšije budući da se nalaze u zabačenom zaseoku Glodna, koji su o svemu obavestili MUP Unsko-sanskog kantona.

- Na lice mesta upućena je patrola PS Bosanska Krupa i tom prilikom je utvrđeno da su, kroz ulazna vrata, u kuću provalila dva muškarca koja su na glavi nosila fantomke. Po ulasku u kuću fizički su nasrnuli na T. M. i njegovu sestru D. M - saopštio je MUP USK, pišu Novosti.

U policiji navode da su razbojnici nakon toga izvršili premetačinu kuće, pri čemu su pronašli i ukrali 3.500 maraka, 800 evra, tri zlatne ogrlice, zlatni lanac i dvoje zlatnih minđuša, koje su pronašli u ženskoj torbici. Ukrali su još i dva nova i zapakovana mobilna telefona, foto-aparat i šest ručnih satova.

- Nakon premetačine sa ruku D. M. skinuli su dve zlatne burme, da bi joj potom iz usta skinuli zubnu protezu u kojoj su bila umetnuta dva zlatna zuba - navode u MUP USK.

Nakon pljačke razbojnici su pobegli i za njima se intenzivno traga, ali do sada niko nije uhapšen ili osumnjičen za ovaj brutalni napad. Sa celim slučajem upoznato je Kantonalno tužilaštvo u Bihaću koje je naložilo pokretanje istrage.

- Istraga je u toku i na slučaju se intenzivno radi s ciljem identifikovanja počinalaca - saopštio je MUP USK.

STRAH I ŠOK

Zbog pretrpljenih batina, straha i šoka žrtve razbojništva Miloš Tatić i Mira Dabić nisu bili u stanju da bez nadzora lekara odu u bolnicu, pa je po njih poslato vozilo Hitne pomoći. Oboje su medicinski zbrinuti u Domu zdravlja u Bosanskoj Krupi gde su kod Tatića konstatovane teške telesne povrede, a kod Dabićeve lakše.

Tagovi: