Reprezentacija Srbije danas od 14 časova na Mundijalu

Reprezentacija Srbije danas će od 14 časova, na otvaranju grupe E Mundijala u Rusiji, pokušati da zabilježi pobjedu protiv Kostarike.

Pobjeda bi značila mnogo, jer Srbija bi tako stvorila preduslov za prolaz u osminu finala. Posljednji put Srbija je Mundijal otvorila pobjedom 1998. godine u Francuskoj, kada je savladala Iran. U Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine nisu se plasirali, a u Njemačkoj 2006. godine Srbija je upisala sva tri poraza u grupi i takmičenje završila na posljednjem mjestu. Četiri godine kasnije, u Južnoj Africi, ostvarili su jednu pobjedu i to protiv jake reprezentacije Njemačke, ali ni to im nije bilo dovoljno da prođu dalje jer su ih skupo koštali porazi od Gane i Australije.

Mundijal 2014. godine u Brazilu je propušten, a kvalifikacije za ovaj Srbija je odigrala na vrhunskom nivou, pa će tako oči svih navijača Srbije danas od 14 časova biti uprte u njih.

Danas su, pored ove, na rasporedu još dvije utakmice. U okviru grupe F, igraju Njemačka i Meksiko od 17 časova, dok će se u drugom susretu grupe E od 20 časova sastati Brazil i Švajcarska.

M. L.

Tagovi: