Raspisan literarno - likovni konkurs za čelinačke đake

Narodna biblioteka ’’Ivo Andrić’’ Čelinaci i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ’’Prosvjeta’’ danas su raspisali nagradni literarno-likovni konkurs ’’Glas za knjigu’’, namijenjen djeci iz Čelinca.

„Ukoliko imate između 7 i 14 godina i učenik ste neke od osnovnih škola na području opštine Čelinac, volite da čitate, crtate i maštate... Ako postoji knjiga koja je uticala na vas, nasmijala vas ili ohrabrila, iz koje ste nešto novo naučili, ili knjiga koju volite bez nekog posebnog razloga... Predstavite nam knjigu na svoj način. Dočarajte nam zašto ste odabrali baš tu knjigu, priču, ili bajku ili zašto vam se dopadaju junaci i njihove dogodovštine. Otkrijte nam ime pisca ili nešto zanimljivo što ste saznali o njemu“, piše u pozivu za prijave na konkurs, koji će trajati do 18. maja.

Što se tiče likovnog dijela konkursa, namijenjen je školarcima koji žele svoju omiljenu knjigu da predstave crtežom ili kolažom.

Radovi se mogu poslati poštom ili lično donijeti na adresu Narodna biblioteka „Ivo Andrić“ Čelinac, Vojvode Mišića 19, 78.240 Čelinac, ili putem elektronske pošte bibliotekacelinac@blic.net (radove je potrebno slati u .doc formatu).

Uz rad, đaci treba da dostave ime i prezime, adresu, broj telefona, naziv škole i razred, ime učitelja ili profesora.

Proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada održaće se krajem maja u biblioteci.

Nagrade

Najbolji radovi biće objavljeni u „Čelinačkim novinama“, na zvaničnoj internet stranici opštine Čelinac i na fejsbuk stranici Narodne biblioteke „Ivo Andrić“ Čelinac, a njihovi autori biće nagrađeni prigodnim nagradama i besplatno učlanjeni u biblioteku.

 

Tagovi: