"Sjećanje na Milana Mladenovića i EKV": Multimedijalni program u Banjaluci, gošća Tanja Jovićević

U petak,  7. juna, u banjalučkom Klubu "Rudi", biće održan multimedijalni program pod nazivom "Sjećanje na Milana Mladenovića - kao da je i dalje tu" koji priređuje EKV tribute band Deca iz vode (BG) sa specijalnom gošćom Tanjom Jovićević, ex Oktobar 1864 (EKV 89 - 93)️.

Tanja Jovićević je bila prateći vokal EKV- a u periodu 1989-1993.godine, kada je učestvovala u snimanju pjesama sa posljednja tri albuma i nastupala zajedno sa njima na nekoliko turneja.

Na neki način bila je pridruženi član EKV-a, a u tom periodu je aktivno pjevala i u svom matičnom bendu "Oktobar 1864" po kojem je postala najpoznatija. Poslije malo duže pauze svi ljubitelji EKV-a imaće prilku da je čuju uživo!
"Deca iz vode" su od strane muzičke javnosti proglašeni za najbolji i najuvjerljiviji EKV tribute, a to potvrđuje i saradnja sa nekadašnjim članovima EKV-a - Rakom, Boletom, Firčijem, Žikom Todorovićem i sada Tanjom Jovićević.
Prije koncerta, publici će biti predstavljen kratki dokumentarni film "Dečak iz vode", autora Marka Novičića, u kojem se može čuti kako Cane, Koja i druge poznate ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada EKV-a i kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas.

Slijedi projekcija video spotova i izložba rijetkih fotografija EKV-a te kratko obraćanje Aleksandra Šarčevića, osnivača i idejnog tvorca projekta.
U drugom dijelu programa slijedi dvočasovni koncert "EKV tribute Deca iz vode" sa Tanjom Jovićević koji će odsvirati presjek najboljih pjesama i najvećih hitova EKV-a sa svih albuma uključujući i prvenac Katarina II te nekoliko pjesama grupe Šarla Akrobate u kojoj su svirali Milan Mladenović i prvi bubnjar EKV-a Ivica Vdović - VD.

EKV je svoj posljednji koncert u Banjaluci održala upravo u istom prostoru, koji se tada zvao Klub Sebastijan, u februaru 1992.godine.

"Deca iz vode" su u proteklom periodu imali veliki broj nastupa u Srbiji i regionu a koncert u Banjaluci biće njihov prvi dolazak u BiH u ovom sastavu.️
Ulaznice u prodaji u Klubu Rudi, Caffe Combo, Caffe Second by Combo i Vesbar Atos, a sve dodatne informacije možete dobiti na prodajnim mjestima ili putem FB stranice Venturo Banja Luka.

Cijena ulaznice 10 KM, a na dan koncerta 12 KM, VIP 15 KM

START 22:00 h.

Tagovi: