Održan koncert Natalije Todorović u pratnji klaviriste Vlade Danića

U organizaciji JU Centar za kulturu, fizičku kulturu, obrazovanje i informisanje organizovan je večernji koncert violinistkinje Natalije Todorović u Srednjoj školi.

Publika se predala zvucima violine izvedbom kompozicija V. A. Mocart  Sonate e mola za violinu i klavir te Kantiblom, Španskim plesom, Dvije pastorale, Poeme, Pjesme i igre i upečatljiva  kompozicija publici dobro poznata  „Sjećanje na Francusku“ koju je sama Natalija Todorović, magistar violine, i komponovala. Boji zvuka violine je doprinijela i klavirska pratnja Vlade Danića.

Na koncertu su se predstavili čelinački učenici Muzičke škole „Vlado Milošević“ Ana Škrbić, Kristijan Gavrić  i Lazar Bajić. Andrea Škrbić četvrti razred Osnovne škole „Miloš Dujić“ a drugi razred Muzičke škole odsjek klavir se predstavila sa kompozicijom Klementi Sonatina  – F- dur. Harmonikaš Lazar Bajić učenik šestog razreda Osnovne škole „dr Mladen Stojanović“iz Jošavke a treći razred Muzičke škole se predstavio sa kompozicijom „Mali Virtuoz“ , Zoloparijev  5 stav,  te harmonikaš Kristijan Gavrić učenik četvrtog razreda Osnovne škole „dr Mladen Stojanović“ a prvi razred Muzičke škole se predstavio sa kompozicijom  Mala Svita za harmoniku, Drugi stav – Bezobrazni Jazavičar i Toks.

 Andrea Škrbić je inače dobitnica mnogih nagrada između kojih ističe  prvu  nagradu na Republičkom takmičenju u Prijedoru. Kristijan Gavrić je dobitnik prve nagrade u Banjoj Luci i na Internacionalnom takmičenju u Beogradu.

Harmonikaš Lazar Bajić je dobitnik prve nagrade na internacionalnom takmičenju  u Pragu, Gracu  i Sarajevu. Kristijan Gavrić i Lazar Bajić su u klasi profesora Save Čovičkovića gdje ovaj čuveni profesor sprema Lazara Bajića za Svetski trofej u Lisabonu.