Svečana sjednica SO Čelinac: Priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima

U Čelincu će danas, uoči Dana i slave opštine – Sabora Svetog arhangela Gavrila, biti održana svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti uručena opštinska priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima.

Odlukom lokalnog parlamenta plaketu opštine dobiće vlasnik preduzeća “Madra” Mario Šuman i Dom zdravlja “Sveti vračevi” za doprinos u oblasti zdravstvene zaštite stanovništva od zarazne bolesti.

Zahvalnica opštine Čelinac biće dodijeljena zdravstvenom inspektoru Mladenu Dujakoviću i predsjedniku mjesne zajednice Štrbe Miroslavu Modiću.

U Hramu Svetog arhangela Gavrila sutra će biti služena Sveta liturgija, nakon čega će uslijediti slavski obred, služenje parastosa i polaganje vijenaca poginulim borcima u spomen-kapeli.

Načelnik Čelinca Momčilo Zeljković rekao je da će obilježavanje Dana i slave opštine Čelinac ove godine biti znatno skromnije zbog epidemiološke situacije i poštovanja mjera na sprečavanju širenja virusa korona, ali, ipak svečano.

On je istakao da je prošla godina bila najuspješnija u posljednjoj deceniji, te naveo da je okvir budžeta prešao iznos od 9,5 miliona KM.

“Poreski i neporeski prihodi ispunjeni su preko plana. Imali smo ozbiljne prihode i donacije sa viših nivoa vlasti, prvenstveno od predsjednika Republike Srpske, pojedinih ministarstava i fondova”, naglasio je Zeljković.

Budžet za 2019. godinu bio je razvojnog karaktera, uz investicije vrijedne tri miliona KM.

“Jedna od najuspješnijih i najvećih je izgradnja gradskog mosta, koji je koštao 1,7 miliona KM, a ništa manje značajni su i projekti rekonstrukcije gradskih ulica, putna infrastruktura i vodosnabdijevanje u ruralnom području, te rekonstrukcija osnovne škole u Opsječkom, koja je koštala gotovo 120.000 KM”, naveo je Zeljković.

On je dodao da su na povoljnu budžetsku godinu uticali dobra privredna aktivnost i rekordan broj zaposlenih u toku prošle godine na području opštine.

Tagovi: