U BiH stiže prvi obilniji snijeg

Danas je na sjeveru i sjeverozapadu Bosne bilo pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana.

U ostatku naše zemlje pretežno vedro. Po kotlinama centralne i istočne Bosne u jutarnjim satima je moguća magla. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od -9 do -1, na jugu od -3 do 3, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 10 °C.

U četvrtak će u Posavini i Krajini prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U ostatku naše zemlje sunčano. U Bosni po kotlinama može biti magle i sumaglice. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od -2 do 3, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 6 do 11 °C.

petak će biti sunčano. Po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske naoblake. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 1 do 4, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 °C.

subotu se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od -2 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 7 do 12 °C.

PROGNOZA ZA JANUAR

AccuWeather nam najavljuje malo veće sniježne padavine 11. januara. Takođe, snijeg bi nam mogao padati i 14, 15. i 16. januara, i, još malo, 19. januara.

Najniža temperatura koju AW najavljuje je minus 10, i to ujutro 21. januara, a najviša je krajem januara – biće 7 stepeni.