Šverceri oružja ekspresno na slobodi

Akcija „Zolja“, u sklopu koje je pronađena i oduzeta veća količina vojnog naoružanja i slobode su lišeni A.R. iz Italije i J.M., D.M. i  J.N. iz Doboja, dobila je neočekivani epilog iznenadnim puštanjem na slobodu četvorice uhapšenih.

Oni su juče u 16 časova napustili pritvorsku jedinicu, a naš izvor tvrdi da su ovakvom odlukom sudije Osnovnog suda u Doboju iznenađeni svi kojis su učestvovali u ovoj brižljivo planiranoj i izvedenoj akciji.

“Za čuđenje je takav ishod. Temeljno pripremana i pažljivo izvedena akcija na presjecanju međunarodnog švercerskog lanca, u kojem Doboj odavno ima značajno mjesto kada su oružje i narkotici u pitanju, zahtijevala je dublju analizu i daljne aktivnosti”, otkriva izvor o ovoj akciji.

Kao saznajemo, arsenal oružja trebalo je da u subotu bude prebačen u Italiju, ali je plan osujećen akcijom policije.

Podsjećamo, policijski službenici Policijske uprave Doboj, u periodu od 23. do 29. oktobra, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Zolja“  koja je bila usmjerena na presijecanje lanca nezakonite trgovine vatrenim oružjem, a u sklopu koje su lišena slobode lica inicijala A.R. iz Italije i lica inicijala J.M., D.M. i  J.N., svi sa područja grada Doboja.

Na osnovu naredbe Osnovnih sudova Modriča i Doboj, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području opštine Modriča i na tri lokacije na području grada Doboja, prilikom čega je  pronađeno i oduzeto: pet ručnih raketnih bacača “zolja”, 48 ručnih bombi, 24 tromblonske mine, vojna snajperska puška, dva lovačka karabina, dvije vojne poluautomatske puške, luk sa strijelom, nož od automatske puške, skraćena puška “kratež”, improvizovani pištolj, veća količina metaka različitog kalibra, mobilni telefoni, veći iznos novca i drugi predmeti.

Nad licima  inicijala A.R., J.M. i D.M.  je izvršena kriminalistička obrada i isti su uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu u četvrtak predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, dok je J.N. nakon kriminalističke obrade predat u dalju nadležnost OJT Doboj u petak.

Lj. Đ.

Tagovi: