SO Čelinac: Usvojen nacrt budžeta za 2021. godinu u iznosu od 9.380.000KM

Odbornici lokalnog parlamenta u Čelincu usvojili su na današnjem 43. redovnom zasjedanju nacrt budžeta opštine za 2021. godinu, koji iznosi 9.380.000 KM.

Ukupno planirani Nacrt budžeta opštine Čelinac za 2021. godinu iznosi 9.380.000 KM, što je za 1,47% smanjenje u odnosu na budžet opštine za tekuću godinu ili 140.000 KM u apsolutnom iznosu manje od budžeta za 2020. godinu. Odbornici su nacrt budžeta usvojili sa 17 glasova „ZA“, dok su tri odbornika bila uzdržana.

Odbornici SDS-a i PDP-a, Dragan Kičić i Goran Tubak imali su primjedbe na nacrt budžeta, navodeći između ostalog’ da su predviđena veća sredstva za plate opštinske administracije i dodatnog zapošljavanja.

Usvojeno je i nekoliko Informacija – o stanju imovine opštine Čelinac, stanju u oblasti saobraćaja, ostvarivanju prava u oblasti boračko-invalidske zaštite, dok je Informacija o stanju i potrebama seoskih vodovoda, izazvala veliku polemiku odbornika, koji su izrazili veliko nezadovoljstvo, navodeći da je u pojedinim dijelovima opštine stanje sa vodom jako loše.

Odbornici su usvojili i nacrt Programa tekućeg održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Čelinac za iduću godinu, za šta je predviđeno 145.000 KM. Umjesto britkih odborničkih pitanja i odgovora na aktuelnom času, na ovom posljednjem skupštinskom zasjedanju u ovom sazivu, postavljena su tek tri odbornička pitanja.

TV K3 

Tagovi: