Rat srpskih stranaka u Drvaru – SP: Broćeta laže i obmanjuje Drvarčane

Nakon što je objavljeno da je prvi put poslije 20 godina Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izgubio vlast u Opštinskom vijeću u Drvaru, počela su politička prepucavanja između srpskih stranaka u ovoj opštini.

Izjava Izvršnog sekretara SNSD-a za Federaciju BiH Gorana Broćete Srni, u kojoj navodi da nije tačno da ova stranka gubi većinu u Opštinskom vijeću Drvara, ocijenivši da je riječ o „prljavoj predizbornoj kampanji čiji je cilj da se uruši srpsko biračko tijelo i otjeraju potencijalni investitora“, te da je sve ovo "spin potrošenih avanturista i federalnih medija, koji su započeli prljavu predizbornu kampanju po instrukcijama pojedinaca uoči lokalnih izbora sa ciljem da uruše srpsko biračko tijelo",  pokrenula je brojne reakcije.

Prvi su reagovali iz Socijalističke partije Federacije BiH, a Jasna Pećanac, predsjednik ove stranke, u današnjem saopštenju za javnost navodi da „20 godina lokalna vlast u Drvaru predvođena SNSD-om pogrešno odabranim kadrovima iskorištava povratnički duh srpskog naroda“.

Sad kad stranke koje su bile u opoziciji pokušavaju napraviti pozitivne promjene, taj isti SNSD i njihov lider za Federaciju BiH Goran Broćeta kaže da su to avaturističke namjere, a za njihove dvije decenije vladavine, srpskog naroda je sve manje na njihovim vijekovnim ogništima. Iskreni pokušaj dosadašnje opozicije da napokon napravi pozitivne promjene u Drvaru, Broćeta u izjavi za Srpsku novinsku agenciju zlonamjerno karakteriše kao predizbornu kampanju, a upravo je on, prvo kao načelnik Drvara, a potom kao poslanik u Kantonu 10, svoju poziciju izgradio kroz raznorazne manipulacije i financijske konstrukcije radi ličnog interesa i ostavio građane Drvara sa svim neriješenim problemima“, navodi se u saopštenju.

Pećanac dodaje da, kao jedan od odgovornih iz vladajuće strukture upravo je Broćeta prekršio sve dogovore po pitanju srpske liste na zadnjim parlamentarnim izborima i izmjenio dogovoreni redosljed kandidata, zbog čega je Socijalistička partija umjesto na drugom mjestu, na kojem bi joj prolazak bio zagarantovan, našla se na četvrtom.

Laž i obmana su stalni pratioci upravo ovoga lidera SNSD-a u Drvaru. Našem narodu su potrebni političari koji se istinski bore za opstanak i napredak jer ni u kome slučaju Drvar i ostale povratničke opštine neće dozvoliti da postanu drugi vid Kosova. Opozija koju čine SP, SNS, DNS i  PDP će se istinski boriti za što bolje životne uslove za srpski narod i prosto više nećemo dozvoliti pojedincima koji zbog svojih ličnih interesa ugrožavaju napredak“, ističe se u saopštenju.

Pećanac u saopštenju postavlja javna pitanja Broćeti: „Kako to opozicija tjera investitore, a SNSD je imao većinu u opštini Drvar do prije tri dana? Da li ste ikad pročitali izborni zakon kad u svojoj izjavi kažete da su neki odbornici ušli u vijeće preko kompenzacijske liste? Bruka je i sramota da vas SNSD još drži na tako bitnoj funkciji a vi osnovne stvari ne poznajete. Što gospodine Broćeta, ne kažete narodu Drvara i medijima što nisu došla vaša dva odbornika na sjednicu? Da li zato što ste ih lično vi prevarili i davali lažna obećanja. Gospodine Broćeta, što nikad u zadnje četiri godine od vašeg dolaska u SNSD niste na sjednicama vijeća imali tačku o privredi i razvoju svih privrednih kapaciteta Drvara? Da li zato što ste privrednike, dok ste bili načelnik, isključivo zvali da bi od njih uzeli novac, pelet, građu, ogrev itd.“

Mojabanjaluka.info

Tagovi: