Prnjavor: Premlatio suprugu i njenog „sumnjivog“ radnog kolegu (Uznemirujuće fotografije)

Usijale su se društvene mreže povodom slučaja porodičnog naselja u Prnjavoru, čije okolnosti i detalje uz ispitivanje svjedoka još utvrđuju istražioci, a u kome je teško pretučena 44-godišnja I.M., od strane nevjenčanog supruga Predraga M. (43), sa kojim ima dvoje djece.  

Još nema zvaničnih saopštenja a slučaj je isplivao u javnost kada je Z.M., brat pretučene, na svom fejsbuk profilu objelodanio fotografije, na kojima se vidi da su ženi oba oka „zatvorena“ od podliva, uz modrice i teške povrede po glavi, rukama i drugim dijelovima tijela.

On, za naš portal, tvrdi da je njegova sestra preživjela pravi pakao.

„Nije riječ o, kako „moj zet“ tvrdi u gradu, „samo dva šamara“. On je tri i po sata držao zaključanu u stanu i brutalno tukao rukama, nogama, kao i metalnom vazom. Kada sam sutradan ujutro došao, jedva sam je prepoznao. Nakon Doma zdravlja u Prnjavoru, prebačena je na UKC RS u Banjaluku, gdje su konstatovane teške povrede“, kaže za portal MojPrnjavor.info Z.M.

On ističe da je porodica ogorčena činjenicom da je nasilnik u pritvoru, gde je čak na raspolaganju imao i telefon, proveo svega nekoliko časova. Razočarenje je ogromno i u Osnovni sud u Prnjavoru, ne samo puštanjem na slobodu, već i izostankom zabrane prilaska pretučenoj.

„Zato smo mu mi sami zabranili da dolazi u stan, ali je on iznajmio sobu u hotelu, 50-tak metara udaljenom od stana moje sestre. Bojimo se novog napada, kao i da će se slučaj zataškati“, ogorčen je brat pretučene.

Naš portal saznaje da je premlaćivanju žene, te iste noći, prethodio jedan drugi, kako se ispostavilo, blisko povezan incident. Predrag M. je, nešto prije nego što će nevjenčanu suprugu, ispred svog kafića u centru grada pretukao i Dušana V. On već izvjesno vrijeme, kaže, sumnja u, navodnu, „bliskost“ njega i svoje supruge. Tvrdi da je supruzi još ranije predlagao i „normalan razvod“.

„Mrak mi je pao na oči kada je taj tip došao u naš kafić i počeo da provocira, matletira i za vrat hvata muzičare, o čemu svjedoče očevici i kamere. Tačno je da smo izašli izvan kafića i da sam ga tu, teško izazvan, pretukao“, ne krije Predrag.

On nam je priznao da je potom u stanu istukao i suprugu. Kaže da je ogorčen, pogotovo zbog djece, što su fotografije dospjele u javnost od strane njene porodice, a koja „ne zna pravu pozadinu slučaja“.

„Priznajem i stidim se toga što sam učinio. Ali, priznajem da sam to uradio u afektu i kao teško povređeni muškarac“, kaže za naš portal Predrag M.

Objavljeni fotosi su, mahom, izazvali zgražavanje i osude javnosti.

Kako saznajemo, Predrag M, je bio uhapšen pa ubrzo pušten na slobodu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“. Iz banjalučke Policijske uprave tvrde da je doneseno rješenje o zabrani prilaska žrtvi. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

„Milostiv“ prema mlatitelju

Kako nezvanično saznaje naš portal, pretučeni Dušan V. se nije izjasnio za krivično već, ipak, prekršajno sankcionisanje svog mlatitelja Predraga M. Prnjavorski sud mu je „odrezao“ kaznu od 1.100 KM.

„Pitam se zašto me nije krivično gonio? Da, uz puštanje na slobodu, odmah sam platio 550 maraka“, kaže Predrag M.

Pretučeni negira i spreman na poligraf

Saznajemo da su I.M. i Dušan V. donedavno radili u prnjavorskoj Elektrodistribuciji. Takođe, saznajemo da pretučeni Dušan V. negira bilo kakvu „blisku vezu“ sa svojom, takođe pretučenom, dojučerašnjom radnom koleginicom.

„Čak je spreman da, tim povodom, ide i na poligraf, kako bi dokazao svoju nevinost“, tvrdi član uže Dušanove porodice.  

 Iste noći premlaćena i majka petoro djece

Policija se još nije oglasila ni po pitanju premlaćivanja još jedne žene u Prnjavoru, i to majke petoro djece, koje se desilo te iste noći. Nju je navodno „neko“ pretukao pred jednim drugim kafićem, pa je i ona, kao i I.M. i Dušan V., završila na Univerzitetsko kliničkom centru RS  u Banjaluci.

Ninko ĐURIĆ

Tagovi: