Đoković u finalu: Novak pregazio Federera u pohodu ka osmoj tituli

Novak Đoković se plasirao u finale Australijan opena! U 50. jubilarnom meču protiv Rodžera Federera, srpski teniser je slavio sa 3:0 i po setovima je bilo 7:6, 6:4 i 6:3. Sada je 27:23 u pobjedama za Novaka.

Đoković je tako nastavio tradiciju da uspješno prolazi polufinale na prvom Grend slemu sezone i boriće se za osmu titulu protiv pobjednika duela Aleksandra Zvereva i Dominika Tima. Srpski teniser je ostvario jubilarnu 100. pobjedu protiv igrača iz vrha.

Novak je osim starta meča bio veoma strpljiv i skoncentrisan. Čim mu je proradio servis, srpski teniser je zagospodario terenom i u ključnim momentima je bio priseban pa je slavio.

TREĆI SET

6:3 Đoković je uspio da dođe do poena i iskristio je meč loptu za plasman u finale.

5:3 Federer je uspio da ostane u meču.

5:2 Đoković potvrdio brejk. Sad Federer servira za opstanak u meču. Veliki pritisak je na Švajcarcu.

4:2 Sjajan gem! Đoković je uspio da napravi brejk i sad je na dobrom putu da se plasira u finale.

3:2 Nastavlja se borba u trećem setu. Slična situacija je bila i u drugom setu i teniseri nastoje da smanje greške i ne dozvole rivalu brejk.

2:2 Perfektan gem za Federera. Tri asa je imao u gemu i došao do izjednačenja.

2:1 Đoković djeluje sve sigurnije u razmjenama. Dobar servis, kretanje u polju i rival nije imao šansi.

1:1 Federer je osvojio gem, iako je Novak i u ovom setu prijetio. Švajcarac se sigurno neće predati u polufinalu.

1:0 Srpski teniser nastavlja sa odličnom partijom. Servis ga odlično služi pa je u drugom setu izgubio samo četiri poena.

DRUGI SET

6:4 Kakav gem! Sjajna partija Novaka Đokovića koji koristi priliku i osvaja drugi set. Odlično je srpski teniser iskoristio svaku šansu.

5:4 U drugom setu nema greške. Oba tenisera su veoma sigurni na svoj servis.

4:4 Sjajan gem Federera. Praktično je bez greške odigrao i osvojio gem bez izgubljenog poena.

4:3 Đoković i dalje veoma siguran na servis. U potpunosti srpski teniser kontroliše igru i dolazi do nove prednosti.

3:3 Šteta! Izvukao se Federer u ovom gemu. Strpljivom igrom Đoković je došao do brejk lopte, ali se Rodžer izvukao odličnim izlaskom na mrežu.

3:2 Novak igra odlično na svoj servis. Srpski teniser je siguran popravio je procenat osvojenih poena i na prvi i na drug servis.

2:2 Švajcarac je bio siguran na svoj servis. Ovaj put Đoković nije imao šansi da opasnije zaprijeti.

2:1 Novak u drugom setu sjajno servira. Osvojio je gem bez izgubljenog poena i pokazao da je uhvatio pravi ritam.

1:1 Kakva šteta! Đoković je došao do dvije brejk lopte, ali Federer nastavlja sa dobrim prvim servisom, pa je uspio da doše do preokreta i izjednači.

1:0 Dobar početak drugog seta. Đoković nastavlja u istom ritmu u kojem je završio prvi set.

PRVI SET

Sjajan preokret Đokovića za prvi set. Federer je imao prednost 5:2, ali je Novak zatim podigao nivo svoje igre i uspio je da veže tri gema, a imao je brejk šanse i da dođe do 6:5. Pokazao je srpski teniser veliku mentalnu snagu i kako je meč odmicao bio je sve sigurniji na drugi servis. U taj-brejku je bio dominantan.

7:6 Đoković na startu taj-brejka pravi mini brejk, a zatim je siguran na svoj servis za vođstvo 3:0. Rodžer polako “gubi dah”, pa srpski teniser dolazi i do drugog mini brejka za 4:1. Zatim dolazi do 7:1 i prvog seta.

6:6 Kakva razmjena udaraca. Čak 22 su razmijenili Novak i Rodžer i 12 gemu. Prava “rovovska” borba za svaki poen u ovom gemu.Na kraju odluka o prvom setu pašće u prvom taj-brejku

Na tribinama je veliki broj poznatih. Među njima je i slavni pjeva Bili Ajdol..

5:6 Đoković nastavlja sa odličnom igrom. Srpski teniser je došao do dvije brejk šanse, ali se Federer izvukao sjajnim skraćenim loptama. Švajcarac nije dozvolio da Novak povede prvi put u meču.

5:5 Izjednačenje! Đoković je uspio da dođe do 5:5.

4:5 Sjajan gem Đokovića! Napokon je srpski teniser pronašao rješenje za servis Švajcarca i osvojio gem sa nulom.

3:5 Đoković i dalje ima problema na servis. Rodžer je uspio da napravi probleme i u ovom gemu, ali se Novak izvukao sa servis vinerom.

2:5 Federer dominira na servisu. Već je došao do 8 asova i dobio je gem bez izgubljenog poena.

2:4 Rodžer je imao 40:0 i tri brejk lopte. Novak je uspio da veže četiri poena, pri tome je uspješno vidio as i ispravio linijskog sudiju traženjem Čelendža. Na kraju je smanjio na 2:4.

1:4 Federer nastavlja sa sjajnim servisima. Švajcarac je već odservirao pet asova i u potpunosti je kontrolisao meč. Potvrdio je brejk i stekao veliku prednost.

1:3 Velika borba u četvrtom gemu. Federer je agresivniji, dok je Đoković napravio nekoliko grešaka. Švajcarac koristi treću brejk loptu.

1:2 Đoković vraća brejk! Srpski teniser je uspio da forhendima napravi probleme rivalu i iskoristio je treću brejk loptu.

0:2 Federer pravi brejk. Agresivan je Švajcarac na početku meča i uspio je da iskoristi šansu

0:1 Federer je ima dvije greške, pa je Đoković uspio da stvori dvije vezane brejk lopte. Švajcarac sa dva sjajan servisa uspijeva da se spasi i zatim dođe do vođstva.

Tagovi: