Nova mjera: Zabrana kretanja vikendom

Danas je usvojen i zaključak koji se odnosi na zabranu kretanja vikendom, a kojim se zabranjuje kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta od subote 12 časova do nedjelje u 18 časova zbog pandemije korona virusa.

Rekao je ovo nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije, potpredsjednik Vlade i ministar pravde u Vladi Republike Srpske, Anton Kasipović.

– Dozvoljeno je kretanje onima koji rade uz potvrdu poslodavca. Mjera je donesena u cilju suzbijanja virusa korona i vjerujemo da će ovo zaustaviti širenje virusa – rekao je Kasipović.

Takođe, Vlada i Štab su na prijedlog Ministarstva pravde usvojili uredbu sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme trajanja vanrednog stanja.

– Ovo pitanje je izazivalo dosta pažnje. Ovom uredbom štitimo interese svih, prije svega građana u pitanju rokova, postupanja, a naravno i interese zajednice. Na ovaj način uređujemo pitanje rokova, niko neće biti oštećen, ljudi koji rade u pravosudnom sistemu neće biti ugroženi – rekao je on, dodajiući da uredbu treba da prihvati predsjednca Reublike Srpske, Željka Cvijanović.

Kasipović naglašava da će se po prestanku vanrednog stanja sve vratiti u uobičajen način postupanja.

 

Konferencija za novinare nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije

Posted by Atv Banja Luka on Friday, April 3, 2020

Tagovi: