Niz aktivnosti na Omladinskim festivalima u Prnjavoru i Čelincu

Organizatori Omladinskih festivala koji se održavaju u Prnjavoru i Čelincu u okviru projekta „Mladi kao snaga promjene u svojim lokalnim zajednicama“ pripremili su brojne zanimljive sadržaje za mjesec decembar.

Mogu fest u Čelincu već za nedjelju, 6. decembar priprema Dan domaćih prozivoda na kojem će mladi uspješni Čelinčani predstaviti svoje proizvode. Manifestacija počinje u 15 časova, a za 19 časova je planirana i kafa sa izlagačima, kao i degustacija proizvoda koju su mladi nazvali “čvarak party”.

U okviru ovog festivala u decembru se održavaju i fotoradionice sa Majom Bojinović na temu “Čelinac iz drugog ugla”, a publiku čekaju i filmske večeri od 14. do 18. decembra.

Neće izostati ni novogodišnja predstava koja će se odigrati 24. decembra, a moći će se pratiti online. Ovaj mjesec završiće se radionicama sa najmlađim koje su predviđene za 26. decembar.

U Prnjavoru će se u subotu, 5. decembra obilježiti Dan volontera, a naredna sedmica biće u znaku obilježavanja sedmice ljudskih prava kroz kratke online prezentacije mladih uspješnih prnjavorčana (sportista, umjetnika, privrednika, pripadnika manjina).

U decembru će se održati i veče društvenih igara, 17. decembra, a potom i veče filma, 19. decembra. Festivalske aktivnosti za ovaj mjesec se završavaju 24. decembra javnom diskusijom “Kod nas nema tabu tema”. Mladi će razgovarati o tabu temama u društvu, a događaj će se moći pratiti uživo i online.

Svi sadržaji biće prilagođeni trenutnoj situaciji i uz puno poštovanje važećih epidemioloških mjera.

Detaljniji program festivala je dostupan na Facebook stranicama omladinskih centara:

Sve aktivnosti su nastale u saradnji mladih iz ove dvije zajednice i IN fondacije koja je pružila podršku i mentorstvo u pripremi i organizaciji Festivala. Festival je kruna niza aktivnosti koje imaju za cilj da podrže i osnaže aktivizam mladih u lokalnim zajednicama.

Projekat „Mladi kao snaga promjene u svojim lokalnim zajednicama“ se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a implemtira ga organizacija IN Fondacija iz Banjaluke.

Tagovi: