Neobična akcija dvije mlade učiteljice: Darivale 41 osnovca iz tri sela (FOTO)

Aleksandra Međedović Kodić i Slađana Šinik, nastavnice razredne nastave iz Osnovne škole "Danilo Borković" iz Gradiške  prikupile su i podijelile zanimljive poklone za 41 osnovca iz tri  područne škole.

Riječ je o paketima u kojima su knjige školske lektire, časopisi, didaktički materijal i slatkiši, a podijeljeni su učenicima područnih škola u Mašićima, Šimalovskoj i Bukviku.

"Želimo motivisati djecu pred početak školske godine, s obzirom na to da su u toku pandemije virusa korona i obustave nastave manje čitala. Prikupljen je veliki broj školskih lektira, časopisa i didaktičkih vježbanki i igara", navela je Aleksandra  Međedović Kodić.

Slađana Šinik je rekla da su se za ovakvu akciju odlučili zato što su prošlu školsku godinu završili na neobičan način, uz onlajn nastavu.

"Ovakav vid nastave bio je težak za nastavnike, učenike i roditelje i nadam se da ćemo novu školsku godinu da počnemo u učionicama", istakla je Šinik.

Slađana Šinik se zahvalila za podršku koju su u akciji pružili market “AS”, direktorica Osnovne škole “Danilo Borković” Nada Gustovarac i direktorica Apoteke Gradiška Svjetlana Kovačević, koja je obezbijedila dezinfekciona sredstva i zaštitne maske za djecu i njihove roditelje.

Akciju je podržao i Novo Milanović, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Cerovljani, koji je  učenicima područnih škola u Šimalovskoj i Bukviku  poklonio sveske za sve predmete.

B. GRGIĆ

Tagovi: