Narodna biblioteka dobila izdanja zbirke pjesma na ukrajinskom jeziku

U JU Narodna biblioteka Prnjavor boravili su članovi Kulturno Umjetničkog Društva ,,Taras Ševčenko’’ iz Prnjaovra a tom prilikom donirali su novo izdanje zbirke pjesma. Autor ovog reizdanja zbirke je Kulturno Umjetničko Društvo ,,Taras Ševčenko’’ a u ovom izdanju se nalaze pjesme napisane na ukrajinskom jeziku.

Ljubitelji pisane riječi od sada će imati priliku da se upoznaju sa lijepim motivima prirode i ljubavnim izražajem koje donosi ova nova zbirka pjesama pod nazivom ,,Ukrajinske narodne pjesme’’.

Pjesme prestavljaju veliko bogatstvo jer su ih pjevali prvi ukrajinci koju su se doselili na ova područija navode iz KUD-a  Taras Ševčenko iz Prnjavora. Ističu  da je ova zbirka reizdanje iz 1966.godine.

Prnjavor je poznat kao mjesto sa mnogo nac.manjina a njihov književni izražaj je od značaja za kulturu navode iz Narodne biblioteke Prnjaovor. Poručili su da je njihova ustanova, prva u Republici Srpskoj dobila izdanje ove zbirke pjesama.

Zbirka pjesama ,,Ukrajinske narodne pjesme’’ sadrži 74 pjesme na ukrajinskom jeziku. Okupljeni su poručili kako bi bilo dobro da se i ostale nac.manjine uključe u promovisanje svoga jezika kroz književno-umjetnička ostvarenja.

TV K3