Milinović: Stanivuković i Trivićeva su politički cirkusanti

Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) Draško Milinović izjavio je da “politički cirkusanti Draško Stanivuković i Jelena Trivić, očajni što ih ama baš niko ne shvata ozbiljno, jer glume da o svemu u Republici Srpskoj znaju sve, sada pokušavaju skrenuti pažnju na sebe i skupiti koji politički poen ‘performansom’ pred Javnim medijskim servisom Republike Srpske”.

Na pitanje da prokomentariše performanse narodnih poslanika PDP Draška Stanivukovića i Jelene Trivić ispred zgrade RTRS, Milinović je naglasio da kada vas neko kritikuje, uvijek prvo dobro pogledajte ko je taj što priča, pa tek onda šta izgovara.

– Danas, svako ima pravo da priča šta god hoće, ali kada to radite na ovaj način, onda mora da znate da se rugate kompletnoj profesiji, jer ljudi na RTRS rade i dan i noć, da bi dva programa Javnog medijskog servisa funkcionisala 24 sata, 365 dana u godini. Sve ekipe RTRS, ne samo novinari Informativnog programa, svoju platu zarađuju na mukotrpan način da bi ih bilo koja politika učila kako da rade svoj posao. PDP, ukoliko ovakve postupke opravdavaju svi članovi te političke partije, u što nisam siguran, poručujem jedno veliko NE, jer niste vi nadležni, niti ćete biti, da uređujete Informativni program RTRS – istakao je Milinović.

On je poručio da je RTRS spreman da “ovima što pokušavaju da čitaju vijesti, pruži podršku u smislu tehničko-tehnološke i stručne obuke, ako žele da se bave novinarskim ili voditeljskim poslom, ali pod uslovom da upišu i završe odgovarajući fakultet za ovu profesiju, kao što je uradila i velika većina novinara unutar Javnog medijskog servisa, i uopšte u medijima Republike Srpske”.

– Svi radnici RTRS imaju i imaće punu zaštitu menadžmenta da bi mogli nesmetano da obavljaju svoj posao. U slučaju da neko i pomisli da može svojim postupcima ugroziti novinarsku struku i bilo koga unutar RTV profesije, uticati ili onemogućiti normalan rad Javnog medijskog servisa, biće uredno prijavljen institucijama za provođenje zakona istakao je generalni direktor RTRS, prenosi Srpskainfo.

On je naveo da se često u javnosti, ali i na mnogim stranačkim skupovima apsolutno svih političkih partija iz Republike Srpske, mogu čuti kvalifikacije da nisu zadovoljni Informativnim programom RTRS i da je upravo to pokazatelj da urednici i novinari RTRS rade odličan posao.

Poslanici PDP već treću nedjelju ispred zgrade RTRS čitaju svoju verziju vijesti, uz pomoć pojedinaca. U današnjem performansu nije učestvovala Jelena Trivić, a uz Draška Stanivukovića bio je glumac Đorđe Marković.