Jeste li potpisivali peticije: Možda su vaši podaci zloupotrebljeni za izbore

Na današnjoj konferenciji za medije SNSD-a, predsjednik GO SNSD Banjaluka Srđan Amidžić upozorio je građane na manipulacije njihovim podacima i pozvao ih da provjere svoje u CIK-u da li su registrovani kao birači na nekom drugom mjestu.

"Ako govorimo o onome što su činjenice, mi u okviru GO SNSD-a Banjaluka postavljamo pitanje šta se desilo sa velikim brojem peticija koje su opozicione partije u gradu Banjaluka, prije svega PDP, prikupljali po pitanju različitih komunalnih problema. Oni su te peticije gdje su prikupljali imena i prezimena i lične podatke trebali da predaju u Skupštinu grada da se o tome raspravlja. U većini slučajeva peticije o kojima mi sada govorimo u kojima su građani davali svoje podatke, nikada nisu stigle do skupštine grada", kaže Adžić.

On poručuje da sa jedne strane možemo reći da je to lažna briga za građane, a sa druge se može postaviti pitanje šta se dogodilo sa tim peticijama.

"Jedna od opozicionih partija je 6. februara prošle godine ispred gradske uprave održala konferenciju za medije vezano za poskupljenje cijena vode i najavljena je ta peticija. Pokazivali su se spiskovi sa imenima građana, ali ona nikada nije stigla do Skupštine grada Banjaluka. Kakav je smisao takve peticije? Ili se pokazuje lažna briga prema građanima, ili se prikupljaju imena i prezimena tih ljudi i na bazi toga se stvaraju pretpostavka da se čine manipulacije oko kojima smo govorili", kaže Adžić koji je pozvao građane Banjaluke i Republike Srpske da provjere svoje podatke u CIK-u.

"Pozivam sve građane Banjaluke koji su potpisivali takve peticije, nebitno ko je organizator, da provjere na CIK-u da li su slučajno registrovani kao birači iz inostranstva i na takav način onemoguće nešto što se naziva nepravilnosti. Pozivam na legitimitet i nadležne institucije da ukoliko postoje neke nepravilnosti da se sve to ispita".