Gligorić ugostio futsal reprezentativce Darka Milanovića i Srđana Ivankovića

Majstori malog fudbala, Čelinčani Srđan Ivanković i Darko Milanović, serijom svojih briljantnih nastupa na kvalifikacionim utakmicama, sa svojim saigračima poveli su futsal reprezentaciju Bosne i Hercegovine put evropskog prvenstva koje će u januaru 2022. godine biti održano u Holandiji.

Istorijski uspjeh futsal reprezentacije BiH, ali i dugogodišnji sjajni sportski rezultati ovog tandema bili su dovoljan razlog da ih ugosti načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić.

Susret je protekao u opuštenoj drugarskoj atmosferi, a razgovaralo se o presudnim trenucima na kvalifikacionim utakmicama za evropsko prvenstvo, profesionalnom angažmanu u klubu „Salines Tuzla City“, takmičenjima unutar Premijer lige BiH, životu u drugom gradu.
Iako sve protiče u najboljem redu, Ivanković i Milanović ipak se pomalo nostalgično prisjećaju punih tribina, ističući da im publika jako nedostaje.

Zahvalivši načelniku na prijemu i podršci, podsjetili su da će, kako kažu, uvijek biti tu za svoj grad i svoj narod i da će rado učestvovati u svim sportskim manifestacijama u Čelincu.
Načelnik Gligorić je svojim gostima poželio lični i profesionalni uspjeh, napominjući da je ponosan na sve mlade ljude, svoje Čelinčane, koji pronose naziv svog grada širom BiH, regiona i svijeta.
Prijemu je prisustvovala i vršilac dužnosti Centra za sport i kulturu Nikolina Jungić, na čiji prijedlog je ovaj susret i upriličen.

Tagovi: