Drama u Prnjavoru: Policajci spriječili obljubu djevojčice

Policajci u Prnjavoru uspjeli su spriječiti obljubu maloljetnice od strane dvojice mladića, saznaje portal MojPrnjavor.info od izvora upućenog u pravu dramu koja se u noći između utorka i srijede odvijala u dvorištu ovdašnjeg Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, kako saznajemo, sumnjiči 21-godišnjeg M.K. i 23-godišnjeg M.N., iz Prnjavora, za krivično djelo „obljube djeteta mlađeg od 15 godina“.

Policija je pozvana u pomoć u utorak oko jedan sat iza ponoći od strane 15-godišnjeg Prnjavorčanina L.Ž., koji je telefonom dojavio da se nalazi nadomak Srednjoškolskog centra, gdje je bio sa malodobnom drugaricom. Nešto prije toga, po njegovoj prijavi, prišala su im dva nepoznata muškarca od kojih jedan od njih pokušava da izvrši obljubu nad djevojkom.

L.Ž. je policajcima koji su ubrzo stigli ispričao da su ga mladići prislili da napusti mjesto njihovog verbalnog sukoba i napada na maloljetnicu, a da mu je jedan od njih oduzeo mobilni telefon kada je pokušao da pozove policiju. U obližnjoj ulici on je uspio da zaustavi jedan automobil i sa vozačevog telefona alarmira policiju.

Policajci su ubrzo u Boleslavečkoj ulici pronašli mladiće i djevojku. Ona je ispričala da je odmah nakon što su iz dvorišta škole otjerali njenog druga, jedan od dvojice mladića počeo da je ljubi i hvata rukama po dijelovima tijela, u čemu je, srećom, spriječen dolaskom policije.

Mladići su odmah uhapšeni, a nakon kriminalističke obrade oni su predati u nadležnost Okružunog javnog tužilaštva Banjaluka. Osim krivičnog djela obljube djeteta mlađeg od 15 godina, kako saznajemo, a zbog krađe telefona, mladićima se na teret stavlja i krivično djelo teške krađe.

Nezvanično saznajemo da su mladići još od ranije poznati policiji po raznim prekršajnim i krivičnim djelima, kao i da je te noći kod njih alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.  

N. ĐURIĆ