Danilović: Imamo novog selektora

Predrag Danilović, predsjednik Košarkaškog saveza Srbije, govorio je o poziciji selektora Srbije koja je ostala upražnjena nakon ostavke Aleksandra Đorđevića odmah po završetku Mundobasketa u Kini.

Imena kao što su Igor Kokoškov i Saša Obradović provlačila su se u vezi s pitanjem selektora odmah poslije Đorđevićevog odlaska, ali do sada niko nije doveden na tu poziciju.

- Imaćemo selektora za nekoliko dana, neću sada da otkrivam ime da se nešto ne bi izjalovilo u završnim fazama pregovora, ali do kraja sledeće nedelje će to biti završeno - rekao je Danilović za "Maxbetsport".

Danilović je govorio i o "velikoj pobedi" KSS, koji je dobio organizaciju kvalifikacija za Olimpijske igre i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

- Žene će igrati u dvorani 'Ranko Žeravica', a muškarci u Areni. To je zbog termina tako, jer žene igraju u februaru. Nadamo se da ćemo ponoviti uspeh iz 2016. godine, ne želim kalkulacije ili želje kada su protivnici u pitanju. Ako želimo da odemo na Olimpijske igre, moramo da pobedimo svakoga i budemo prvi, drugi način ne postoji - dodao je Danilović.