Danica i Đurađ Čičić proslavili 65 godina srećnog braka

U Gradišci se ne pamti da je neki bračni par obilježio šezdesetpetogodišnjicu uspješnog braka. Sve do ovoga oktobra, kada se slavilo u Čičićima.

Đurađ Čičić, nekada najpoznatiji gradiški krojač na leđima uspješno nosi 87 godina života, a njegova životna saputnica Danica samo godinu manje. U braku su 65 godina, obilježili su nedavno bračni jubilej kakvim se može malo ko pohvaliti u regionu. Danica je bila vlasnica hemijske čistionice, tako da su bez njihovog rada bile nezamislive svadbe, mature, rođendani, bilo kakva slavlja i svečanosti.

Danica i Đurađ proslavili su svoj jubilej kako i dolikuje, u krugu porodice,sa sinom i kćerkom, zetom, snahom, unucima i praunucima, sinovcima i sinovkama... Ponosni su posebno na četvero unučadi i šestero praunučadi.

"Iza nas je 65 godina sloge, rada i ljubavi.Bilo je teških trenutaka,ali mi pamtimo one lijepe. Ponosni smo na sve što smo uradili, posebno na našu djecu, unuke i praunuke. Sam njihov dolazak i čestitanje jubileja za nas je bilo od neopisivog značaja", rekli su slavljenici Đurađ i Danica, dopunjujući jedno drugo u izjavi.

Divni roditelji i neumorni radnici

Dragana Turk, kćerka slavljenika, kaže da je imala sreću da su je odgojili najbolji roditelji na svijetu. Vrijedni, pažljivi, odlični vaspitači, pošteni ljudi.

"Moji roditelji su do 1963.godine živjeli u Lukavcu, a onda su se preselili u Gradišku. Tata je bio vrstan krojač, šio je po narudžbama, da bi potom prešao na konfekcijsko šivanje. Potiču iz mnogočlanih porodica, vrijedni su, svakodnevno nas tjeraju da više i više radimo", rekla je Dragana Turk.

Đurađ i u devetoj deceniji života pčelari, važi za najstarijeg aktivnog pčelara u gradu na Savi. Njegova Supruga Danica drži domaćinstvo pod konac, sve je na svom mjestu i blista od čistoće. Isto kao što su njih dvoje blistali na fotografisanju prilikom obilježavanja 65. godišnjice braka. Njihova deviza je "radite i budite zdravi" i u pravu su.

Čičići su inače ugledna gradiška porodica. Po Đurđevom bratu Vojislavu zove se i jedna ovdašnja ulica. Vojislav je bio antifašista, prvoborac u Narodno oslobodilačkom ratu, što nedvosmisleno govori da su Čičići od pamtivijeka na strani pravde, slobode i čestitog rada.

Boško Grgić

Tagovi: