Čelinac: Nova zgrada za izbjeglo i raseljeno stanovništvo

Juče je u Čelincu održan kraći radni sastanak ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, Miloša Lučića, sa rukovodstvom OO DNS-a Čelinac.

Ključna tema sastanka je bio položaj izbjeglog i raseljenog stanovništva, stambeni problemi, održivi povratak i infrastrukturni problemi.

Predsjednik OO DNS Čelinac, Željko Dubravac, upoznao je ministra Lučića s činjenicom da je opština Čelinac od završetka ratnih dejstava za zajedničke projekte dobila tek oko 300.000 KM, što je jako poražavajuće, imajući u vidu da su druge sredine u BiH dobijale više milionske iznose za podršku i pomoć.

Dubravac je istakao da je ovakav podatak sraman za našu opštinu Čelinac, ali je odgovornost isključivo na još uvijek aktuelnom rukovodstvu.

Ministar Lučić je izrazio vidno razočarenje i nezadovoljstvo iznesenim podatkom, te je obećao da će se ovo stanje iz korijena mijenjati, počevši već od ove godine kroz podršku određenim infrastrukturnim projektima. Istakao je da lokalna zajednica mora biti daleko aktivnija i odgovornija kada su u pitanju problemi raseljenog i izbjeglog stanovništva.

Zaključeno je da treba da se pokrene aktivnost u lokalnom parlamentu za obezbjeđenje lokacije i zemljišta sa infrastrukturnim priključcima, te da se za narednu godinu planira izgradnja stambene zgrade, po principu „ključ u ruke“, čime bi se riješili problemi porodica koje još uvijek nisu riješile ovo egzistencijalno pitanje.

Na kraju posjete, ministar Lučić je izrazio punu podršku radu Opštinske organizacije DNS-a Čelinac, posebno naglasivši odgovornost prema svojoj lokalnoj zajednici, uz uvjerenje da će DNS Čelinac ostvariti odlične rezultate na predstojećim Lokalnim izborima zakazanim za 15. novembar.

Tagovi: