Borac prve kategorije Milorad Đekić nema gdje prezimiti

Štampaj Pošalji
Humanitarne akcije
Foto: Mojcelinac.info

Milorad Đekić zvani Bekrija je borac prve kategorije, nezaposlen. U Baltama kod Čelinca živi sam u trošnoj kući, koja vjerovatno neće izdržati ovu zimu i snjegove.

Situaciju je dodatno pogoršao olujni vjetar, koji je prošle sedmice oborio obližnji orah baš na Miloradovu i onako oronulu kuću.

Sve je i prije toga bilo dotrajalo i počelo se rušiti, a sada je situacija još teža. Milorad je nezaposlen, u selu radi na nadnicu i to kad ima posla, i ne može sam renovirati trošnu kuću. Zbog toga što znaju njegovu situaciju, mještani su se organizovali i prikupili nešto novca, ali nam nedostaje još, da bi se napravio iole uslovan objekat“, rekao je Bojan Kojčinović, koji je zajedno sa Miloradovom rođakom Ivanom Đekić, pokrenuo humanitarnu akciju kako bi prikupili novac i sagradili novu kuću.

Prikupljanje novca i građevinskog materijala traje od početka oktobra, kada je Milorad došao kod rođaka plačići jer nema gdje da živi.

„Nemam više gdje zime dočekati. U kući ne smijem ni vatru naložiti, bojim se da će se sve zapaliti“, rekao je Milorad.

Za novu i pristojno opremljenu kuću potrebno je oko 10.000 KM, kaže Bojan Kojčinović, a oni su do sada prikupili tek deseti dio tog iznosa. Priključio im se i sveštenik Borko Đurđević, a komšije su obećale donirati pet kubika pijeska, paletu blokova, crijep. Pomagaće i oko gradnje. Željko Mijatović i Željko Vuković će biti glavni majstori, a radiće besplatno.

„Čim prikupimo dovoljno novca i materijala, počinjemo sa radovima. Planiramo porušiti staru kuću i na njenom mjestu ozidati novu, ako nas prije snijeg ne prekine“, rekao je Bojan Kojčinović.

On je pozvao sve dobre ljude da im pomognu, koliko mogu, a za dodatne informacije mogu mu se obratiti na broj telefona 066/196-785 ili pozvati Ivanu Đekić na broj 065/244-979.

NAJČITANIJE