Potpisani ugovori sa 98 stipendista opštine Čelinac

Načelnik opštine Momčilo Zeljković potpisao je ugovore o stipendiranju sa 98 đaka i studenata sa područja opštine Čelinac, za šta će iz budžeta opštine biti izdvojeno 85 hiljada maraka.

Na konkurs je pristiglo ukupno 128 blagovremenih prijava, od toga se prijavilo 56 đaka i 72 studenta. Uslove konkursa nisu zadovoljavali 4 đaka i 9 studenata a 17 studenata je odustalo od stipendije opštine Čelinac u korist stipendije ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

U 2018. godini stipendije će dobiti 52 učenika srednjih škola i 46 studenata raznih obrazovnih profila. Iznos mjesečne stipendije za učenike je 60 KM, a za studente 100 KM, što znači da su budžetska izdvajanja za ovu namjenu veća od prošlogodišnjih“, rekao je načelnik Zeljković i podsjetio da je svečanom činu potpisivanja ugovora prethodila izrada kvalitetne odluke o stipendiranju koja je prošla skupštinsku proceduru, raspisivanje konkursa, rangiranje stipendista od strane komisije i žalbeni rokovi. 
Takođe, načelnik je naglasio da, budući da je 17 studenata koji su dobili stipendiju odustao iz razloga što su dobili stipendiju ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, svi đaci i studenti koji su ispunjavali uslove konkursa su dobili stipendije a iz preostalih sredstava pomoći će se đacima i studentima koji nisu ispunjavali uslove konkursa a nalaze se u stanju socijalne potrebe i đacima i studentima koji budu učestvovali na različitim takmičenjima.
Načelnik Zeljković je svim đacima i studentima čestitao na izuzetnim rezultatima te im je poželio da tako nastave i u nastavku školovanja, te je istakao da će naredne godine povećati i broj stipendija i iznos pojedinačne stipendije. Takođe, izrazio je nadu da će naši đaci i studenti svoju budućnost planirati u Republici Srpskoj i da će ovdje ostvariti svoje životne i poslovne ciljeve.

U svom obraćanju stipendistima, načelnik Zeljković je naglasio da će već naredne sedmice biti vršene isplate stipendija, kako bi sustigli predviđenu dinamiku i prevazišli nastalo kašnjenje u isplatama.

Tagovi: