Iz Čelinca prva žrtva smrzavanja

Mladen Dujaković (33) iz Čelinca prva je žrtva sibirke zime koja je posljednjih dana pogodila banjalučku regiju.

Komšije su Mladena našle kako spava na granama umotanog u zelenu mrežu. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrđeno je, navodeći inicijale, da je 19. februara pored puta pronađeno telo Dujakovića.
"Pripadnici policijske stanice Čelinac uz prisustvo ljekara mrtvozornika iz Doma zdravlja tog grada obavili su uviđaj. Tijelo je prevezeno i Zavod za sudsku medicinu gde je obavljena obdukcija i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog dela", pojasnili su u policiji.
Mještani u Brezičanima pričaju da je Dujaković imao težak život i da su on i brat godinama živeli sami, jer su ostali bez roditelja.
"Nisam dobro poznavao Mladena, ali sam ga često sretao. Koliko znam ponekad je radio i stvarno ne znam od čega su živjeli. Čuo sam da se on smrznuo sigurno nekoliko dana ranije, jer se po selu pričalo da je nestao", ispričao je sagovornik.
Prema njegovim riječima Mladen je često imao sukobe sa bratom koji je bio jači od njega, pa kada su saznali da je nestao sumnjali su da je to povezano.
"Bojali smo se da ga je možda jače udario i da je pao negdje. Prvo smo pretraživali teren oko kuće i nismo ga našli. Kasnije ga je jedan od komšija našao u šumi", rekao je jedan od mještana.
Mladenov rođak Ilija Dujaković ispričao je da je nesrećni mladić volio malo više popiti i da je tako vjerovatno bilo i kobne večeri.
"Čuo sam od rođaka da je nestao. Nas oko 25 ljudi iz sela se skupilo da ga tražimo, a prva dva dana sa nama je bila i policija. Prvo smo ga tražili u blizini kuće, međutim nije bilo nikakvih tragova", kaže Ilija.
Prema njegovim rečima treći dan potrage jedan od komšija je posumnjao da bi mogao biti u blizini stare škole koja se nalazi na putu iz Jošavke prema Brezičanima, jer ga je par puta vidio da tuda prolazi.
"On i moj sin su otišli na to mjesto i tek iz drugog pokušaja su ga našli. Ležao je na nekim granama koje su bile potkresane kada je neko obarao stabla. Vjerovatno mu je bilo hladno pa se umotao zelenom žičanom mrežom koja služi za plastenike i ograde", ispričao je Ilija.
Kaže da je čuo da je Mladen to veče bio u Jošavki gdje je radio na jednoj pilani i da je čuo da je to veče pio alkohol.
"Vjerovatno da se pješke vraćao kući i da su se pomiješali hladnoća i alkohol, pa je sjeo, a zatim i legao da odmori. Mladen je stvarno bio dobar momak i nije bio problematičan. Jedino je ponekad imao probleme sa bratom koji je jači, pa ga znao nekad i napadati", pojasnio je Ilija.
Istakao je da su kasnije čuli da je tijelo Mladena prevezeno u Banjaluku na obdukciju i da je patolog utvrdio da je umro od smrzavanja i da nije imao nikakve druge povrede. Mještani sela Brezičani ispričali su da im je u potrazi za Mladenom Dujakovićem pomagala policija.
"Treći dan kada smo ga našli, policija nija bila sa nama. Čuo sam da su stalno bili na vezi sa nekim od mještana. Pored toga obavili su razgovore sa svima koji su poznavali Mladena, jer su sumnjali da je možda i ubijen. Kada smo prijavili da je nađen, veoma brzo su došli na lice mjesta", rekao je jedan od meštana.
Prije nekoliko dana vlasnik jednog kafiča u Brčkom u lokalu je našao beživotno telo A.D. (41) kojem je dozvolio da prespava unutra.
Naime, muškarac je uveče došao do kafića i zamolio vlasnika da prespava unutra.
Čovjek mu je to dozvolio, a kada je sljedeće jutro došao u kafić našao ga je bez znakova života. Pretpostavlja se da je A.D. tog dana cijeli dan proveo napolju i da nije imao gdje da se skloni od velikih minusa. Najverovatnije se radi o prirodnoj smrti.
Blic

Tagovi: