''Penis Park'' u Južnoj Koreji veća atrakcija nego ZOI (VIDEO)

Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu mogli bi da se nađu u malom problemu, jer sve više posjetilaca odlučuje da svoju pažnju preusmjeri na takozvani ''Penis park'' u lučkom gradu Sinam.

Sam naziv dovoljno govori o tome šta možete da vidite u ovom parku. Riječ je o brojnim skulpturama koje su napravljene u obliku muškog polnog organa.

Topovi, umjesto klasičnog izgleda razornog oružja imaju oblik penisa, baš kao i sve ostalo.

Možda i najzanimljivije su klupe, pa tako možete da vidite brojne turiste koji odmaraju na odgromnom muškom polnom organu.

Turisti su fascinirani ovim parkom, ali ipak nije sve tako zanimljivo. Naime, kada čuju neke od legendi o nastanku ovog parka mnogi od njih se rastuže.

Jedna od njih govori o nevinoj djevojci koja je izgubila život u oluji kada ju je njen momak ostavio na stijeni i otišao da skuplja alge.

Nakon njene smrti, ribolovci nisu nikako mogli da upecaju ništa, pa su odlučili da podignu ovaj “spomenik” njoj u čast, i tu su, prema legendi, vršili razne obrede kako bi zadovoljili njen duh.

Zanimljivo je da ovo nije jedini ovakav park u Južnoj Koreji, te da se slične statue nalaze u gradovima širom ove zemlje.

(Nezavisne)

Tagovi: