Uručeni ključevi sanitetskih vozila za šest Domova zdravlja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić danas je u Domu zdravlja ''Sveti Vračevi'' u Čelincu uručio ključeve za nova opremljena sanitetska vozila direktorima domova zdravlja Prnjavor, Pale, Han Pijesak, Rudo, Šekovići i Čelinac, čija je ukupna nabavna vrijednost 448.300 KM.

“Ovo su sredstva Svjetske banke koja su ostala iz projekta izgradnje i rekonstrukcije domova zdravlja i ambulanti porodične medicine. Gledali smo da geografski budu zastupljeni svi krajevi Republike Srpske”, istakao je Bogdanić i dodao da je resorno ministarstvo obezbijedilo 70 odsto sredstava za nabavku, dok su ostatak novca izdvojile lokalne zajednice.

Prema njegovim riječima, isporukom ovih vozila u primarnu zdravstvenu zaštitu u proteklih 10 godina uloženo je oko 47 miliona KM kroz gradnju, rekonstrukciju i opremanje domova zdravlja i ambulanti porodične medicine.

Direktor Doma zdravlja u Rudom Marina Milikić zahvalila je Bogdaniću jer je, kako kaže, bilo nemoguće da sopstvenim sredstvima nabave sanitetsko vozilo.

“Nabavkom ovog vozila znatno ćemo unaprijediti kvalitet zdravstvene zaštite u našoj opštini na zadovoljstvo naših korisnika”, naglasila je Milikićeva.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković izrazio je nadu da će novo sanitetsko vozilo zaposleni u Domu zdravlja u Čelincu što manje koristiti.

“Sada imamo dva potpuno opremljena vozila, što je dovoljno da pokrijemo potrebe prijavljenih korisnika zdravstvene zaštite”, zaključio je Zeljković.

Tagovi: