Kotor Varoš: Zagrljaji i suze radosnice dočekali Vanju sa liječenja u Italiji

Sreća, zagrljaji i suze radosnice zamijenile su sinoć u Maslovarama, u Kotor Varošu, mjesece brige i strijepnje za Vanju Pejakovića.

Heroj sa kojim su se zajedno borili italijanski ljekari i humani Kotorvarošani stigao je u Maslovare poslije oporavka od teške povrede kičme koju je doživio prošle godine na ekskurziji.

Sreću sa njim podijelili su rodbina, komšije, prijatelji, školski i klupski drugovi koji su sa nestrpljenjem čekali kada će se pojaviti.

Na vratima kafića „Dionis“ stajao je broj 13, mnogi ga preziru, ali Vanji je srećan. Nosi ga na košarkaškom dresu, a sada će ga pamtiti i po povratku u svoje Maslovare.

"Samo čekam da ga poljubim", kazao je Vanjin brat Stefan dok je s nestrpljenjem čekao kada će se pojaviti.

Deda Ratko Pejaković, učitelj u penziji, kaže da mu je ovo najsrećniji dan u životu.

"Danas niko nije srećniji od mene. Poslije osam mjeseci duge borbe vraća se moj Vanja. Večeras ćemo da slavimo", kazao je.

Desna ruka porodici Pejaković u najtežim danima njihovih života bio je kum Dalibor Jovanović. Poslije dana provedenih uz Vanju u Italiji došao je da zajedno podijele i radost.

"Nije mogao proći dan, a da se nismo čuli od kada sam se iz Italije vratio u Maslovare. Dok sam bio tamo bilo mi je lakše, ali kada sam vidio da ostaje u sigurnom rukama bilo mi je srce na mjestu. Hvala ljekarima što su iz dana u dan davali sve od sebe. Vanja je pobjednik i znao sam da će i sada pobijediti. Biće on opet onaj stari", rekao je Jovanović.

„Dionis“ je bio premalen da primi sve koji su željeli da vide Vanju i da mu požele dobrodošlicu.

 

U Maslovare je stigao i profesor Srednje poljoprivredne škole Ljubiša Rokić, koji je bio sa đacima u Italiji kada se nesreća dogodila.

"Došao sam sa većinom učenika iz Vanjinog razreda da ga dočekamo i podržimo da nastavi da se bori i da pobijedi povredu koja ga zadesila. Svi drugari su ga sve vrijeme podržavali, a snaga koju je naš Vanja pokazao zaslužuje respekt", istakao je Rokić.

Kao što su sve vrijeme bili mislima i humanim djelima uz Vanju, košarkaši Mladosti su i sinoć bili uz njega. Pravo iznenađenje su mu priredili porukom na bilbordu na ulazu u Kotor Varoš: „Dobrodošao kući Vanja, tvoj KK Mladost. Ista poruka bila je ispisana i na torti sa kojom su ga čekali u Maslovarama, piše mojkotorvaros.

Tagovi: