Nebojša Prljeta: Isplatilo mi se 19 godina trčanja za loptom (FOTO)

Kada u sportsku porodicu doneseš značajnije priznanje od onih koja imaju ostali članovi, onda si glavni, svi te paze i ugađaju ti, kroz smijeh priča Nebojša Prljeta, najbolji sportista Modriče u 2017. godini.

Nebojša je fudbaler Fudbalskog kluba “Alfa Modriča”, ima 23 godine, a od svoje četvrte trči za fudbalskom loptom. Kada se rodio, prvo što su mu stavili u krevetić bila je lopta.

„Čast mi je i ponos što sam u svom gradu dobio nagradu sportista godine. Nisam ni znao da su me iz kluba predložili, sekretar mi je rekao tek pred sami izbor“, kaže Prljeta i ne krije da mu prija ova laskava titula.

Iako je rođeni Sarajlija, u Modriči je od 2001. godine i smatra je svojim gradom, pa mu još više znači što je baš tu proglašen najboljim.

Nije ni mala stvar titulu najboljeg donijeti u porodicu u kojoj je majka bivši rukometaš, otac je 20 godina bio na fudbalskom terenu i igrao za „Radnik“ iz Hadžića i godinama sinovima prenosi znanje. Stariji brat je takođe fudbaler u “Alfa Modriči”.

„Modriča ima izuzetno dobru omladinsku ligu u svim sportovima i sjajne trenere. Oni su ovo napravili od mene, ali i od mojih drugara“, kaže Prljeta.

Dodaje da je dokaz tome i činjenica da su modrički juniori, dok su bili u Premijer ligi BiH, igrali protiv „Borca“ iz Banjaluke, „Slobode“ iz Tuzle i drugih velikih klobova – i pobjeđivali.

„Mi smo iz malog mjesta, koje ima oko 27.800 stanovnika, a dobijali smo klubove iz gradova sa 120 do skoro 200 hiljada stanovnika. Mislim da je to najbolji pokazatelj da Modriča ima sportkog potencijala i, ako Bog da, vratićemo se u Premijer ligu BiH“, poručuje Prljeta.

Kaže da će mu fudbal ostati glavna preokupacija. Osim toga, rukovodi lokalnim kafićem i diskotekom, što mu je, kako kaže, „poklon od sporta“. Završio je srednju ekonomsku školu i za sada o fakultetu i ne razmišlja.

„Od sporta se može živjeti, ali sve zavisi ko je u kojem klubu i kakav je igrač. U premijer ligi je, naravno, najbolje i to je cilj većini sportista. Ranije sam imao brojne ponude da promijenim klub i odem iz Modriče, ali sam se uvijek vraćao. Sada bi to moglo i da mi se isplati“, završava priču najbolji sportista Modriče u 2017. godini Nebojša Prljeta.

Prljeta je sve što bi sportista trebalo da bude

Sekretar Fudbalskog kluba “Alfa Modriča” Dejan Ristić kaže da je Nebojša Prljeta odlika svega što bi jedan sportista trebalo da bude, zato su ga i predložili za izbor najboljeg.

„Nebojša je dobar igrač, a najvažnije od svega, dobar je čovjek, prijatelj i uspiješan poslovođa. Prošao je svu omladinsku školu našeg tima i sada u „Alfa Modriči“ on nosi igru. Sa „Alfa Modričom“ je postao jesenji prvak i polufinalista Kupa Republike Srpske, igrao je Premijer ligu BiH, Prvu ligu Republike Srpske, a bio je i u „Dinamu“ iz Moskve na probi“, kaže Ristić.

Na 22. izboru sportiste godine u Modriči Iliji Jeftiću, vlasniku preduzeća “Alfa” koje je generalni sponzor Fudbalskog kluba “Alfa Modriča”, dodijeljeno je priznanje za sportskog radnika godine.

Željka Javorac

Tagovi: