U trenu ostao bez para koje je decenijama štedio

Dok sam tačno dva sata i 13 minuta bio odsutan, upali su mi u kuću i u momentu mi je ukradeno zlato, oružje, te više od 80.000 maraka. U pitanju je ušteđevina, stečena tako što smo pošteno radili, ja 30, a supruga 37 godina.

Izjavio je to Nedeljko Bojić iz Čelinca, čija je kuća opljačkana tokom noći između 23. i 24. decembra 2015. godine, a za ovu tešku krađu osumnjičen je Banjalučanin Marinko Dobraš (58).

Uz navođenje inicijala osumnjičenog, Darko Novković, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banjaluka, rekao je da je on uhapšen u akciji "Kugla", a koja je realizovana danas.

Iz policije su potvrdili da je u sklopu te akcije saslušano više lica, te da je u toku rad na identifikaciji eventualnih saizvršilaca i pomagača.

"Pronađeni su i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", kazali su iz policije.

Bojić kaže da je radio u Robnim rezervama RS, ali i na brojnim drugim radnim mjestima.

"Šparao sam sa svih strana. Obavljao sam i građevinske radove, bio sam i pravnik, odnosno, što bi se reklo, odvajao sam od usta. Kada je trebalo nešto da radim, da gradim, barabe su upale i ukrale mi", navodi Bojić, koji ističe da je bio i načelnik čelinačkog Odsjeka pri Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica.

Ističe da je štedio na raznim stavkama, kako on, tako i njegova supruga.

"Na moru nisam bio nikad! Svega sam dva-tri puta bio u kafani. Kada se to pogleda, pitam se gdje su mi uopšte pare, jer vidim da postoje ljudi koji imaju milione, a ne rade ništa! A taj što mi je ukrao pare, u momentu je postao 'gazda', mogao je da kupi fin stan mojim parama", naglasio je Bojić, te dodao da je bio ubijeđen da će policija ovu tešku krađu rasvijetliti, a što se i obistinilo.

Iz policije navode da će, u zavisnosti od rezultata operativnog rada, nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti na hapšenju drugih lica koja se mogu dovesti u vezi sa krivičnim djelima.

Marinko Dobraš spominjan je i u sudskom procesu nakon milionske pljačke Komercijalne banke u centru Banjaluke.

Đorđe Matić, svjedok Tužilaštva, rekao je 2011. godine u Okružnom sudu Banjaluka da mu je na dan te pljačke Aljoša Galić utrčao u dvorište kuće i rekao da skloni crnu torbu i stvari, koje su bile u Galićevom dvorištu.

Dodao je kako je otišao da pokupi pomenute stvari u Galićevo dvorište, ali ih tamo nije bilo.

Matić je ispričao kako je ubrzo začuo vrisak komšinice Mire Škrbić, te dotrčao do nje i njenog muža Marinka Dobraša i u njihovom podrumu je vidio crnu torbu. Kasnije je u toj torbi vidio ogromnu količinu novca.

Bezbjednost zadovoljavajuća

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Banjaluka se cijeni kao zadovoljavajuće, poručilo je juče rukovodstvo te PU.

"U prošloj godini evidentirana su 2.733 krivična djela, što je manje za 9,3 odsto u odnosu na 2016. godinu", rekao je Željko Spasojević, načelnik PU Banjaluka,  na konferenciji za novinare na kojoj su se obratili i Darko Novković, načelnik Sektora kriminalističke policije, te Radenko Stakić, načelnik Sektora policije.

Nezavisne novine

Tagovi: