Sakrila torbicu sa novcem, pa prijavila pljačku

Modrička policija je utvrdila da je prijava M.Đ. iz Šamca, koja je tvrdila da su je 10. januara u Modriči opljačkala dva nepoznata lica, ustvari, lažna i da je sama sakrila stvari za koje tvrdi da su joj ukradene. 

Policijski službenici Policijske stanice Modriča su juče, postupajući po zaprimljenoj prijavi od lica incijala M.Đ. sa područja opštine Šamac, utvrdili da je žena prije prijave navodne pljačke torbicu sa novcem, ličnim stvarima i dokumentima ostavila u devatiranoj kući u Modriči. Nakon toga, oko 15.20 časova, Policijskoj stanici Modriča prijavila je da je nepoznato lice, dok je bila pored bankomata, mimikom navelo da uđe u mercedes u kome se nalazilo drugo maskirano lice. Žena je prijavila da su joj ovi muškarci, bez upotrebe sile, uzeli torbicu sa novcem, a zatim je ostavili na regionalnom putu Modriča - Doboj.

"Tokom kriminalističe obrade M.Đ. je u potpunosti priznala izvršenje krivičnog djela, a navodno otuđena torbica sa svim stvarima je pronađena", saopšteno je iz modričke policije.

Protiv lica M.Đ. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj zbog lažnog prijavljivanja krivičnog djela.
"Podsjećamo građane da svako lažno prijavljivanje krivičnog djela predstavlja krivično djelo, za koje je Krivičnim zakonom Republike Srpske propisana novčana kazna i kazna zatvora", navode iz Policijske upave Doboj.

Tagovi: